Comunitat Valenciana

Economia desestima el recurs del València CF per a prorrogar l'ATE del Mestalla

  • El València CF pot interposar un recurs contenciós administratiu en el TSJCV en el termini dos mesos.
  • Conselleria considera que els efectes de la Covid-19 no poden justificar la inexistència de fonts de finançament externes.
Archivo - Obres del Nou Mestalla del València CF
Obres del Nou Mestalla del València CF (arxiu).
EUROPA PRESS
Archivo - Obres del Nou Mestalla del València CF

La Conselleria d'Economia Sostenible ha desestimat el recurs de reposició presentat pel València CF el passat 13 d'octubre per a prorrogar l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) del Mestalla i ratifica així la resolució que ja va emetre el passat 13 de setembre, en la qual denegava al club la reorganització de terminis sol·licitada per a concloure les obres cinc anys més tard, en 2030.

Contra la decisió, que esgota la via administrativa, el València CF pot ara interposar un recurs contenciós administratiu en el termini dos mesos, -a comptar des de l'endemà al de la notificació-, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La nova resolució d'Economia, a la qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que en el moment en què el València CF, com a promotor, va sol·licitar la reorganització de les fases de l'ATE, el 16 d'abril de 2021, "la paralització en l'execució de les actuacions contemplades en la mateixa s'estenia a un termini inferior als dos anys; no obstant això, la reorganització proposada comporta una pròrroga de cinc anys addicionals, desvirtuant el termini estipulat per a la seua total execució l'ATE i apartant-se dels fonaments que van justificar la seua aprovació".

Sobre aquest tema, cal tindre en compte que l'ATE, en el seu conjunt, estén la seua vigència fins al 17 d'agost de 2025 i que aquest termini, igual que els terminis de cada fase, "es van fixar en termes de màxims".

Efectes Covid

Així mateix, la resposta de la Conselleria argumenta que "els efectes econòmics derivats de la covid sobre els clubs de futbol no poden justificar la inexistència de fonts de finançament externes per a escometre les actuacions de l'ATE, a les quals insistentment al·ludeix el club, ja que amb anterioritat a la pandèmia tampoc disposava, després de cinc anys de vigència de l'ATE".

Quant a la relació a la injecció de finançament procedent del fons CVC Capital Partner, en virtut d'un conveni amb la Lliga de Futbol Professional, apunta que "a data de hui encara ni s'ha quantificat ni s'ha materialitzat tal ingrés". "Per tant, ni tan sols es pot determinar si cobrirà el pressupost necessari per a escometre i finalitzar la construcció de l'estadi".

De fet, l'escrit remés a la Conselleria pel València CF el passat 31 d'agost matisa que "actualment estan per tancar els acords finals entre La Lliga i CVC i determinar la dotació econòmica final que de la citada inversió de CVC correspondrà a cada club, així com la part que haurà de destinar-se d'eixa quantitat a la millora d'infraestructures".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento