Comunitat Valenciana

La recuperació turística de la Comunitat, més lenta del que es preveu

  • Les dades «estan lluny d'una normalitat i estan entre 20 i 30 punts per davall dels valors registrats en tardors preCovid».
Los afiliados a la Seguridad Social en turismo suben un 3,8% en la Comunidad Valenciana
Terrassa situada en una platja valenciana (arxiu).
GVA - Archivo
Los afiliados a la Seguridad Social en turismo suben un 3,8% en la Comunidad Valenciana

L'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec) va informar ahir que l'ocupació en hotels va oscil·lar entre el 50% i 60% de mitjana en la setmana de l'1 al 7 de novembre, unes dades que reflecteixen que «la recuperació turística està tardant més del que es preveu», van lamentar.

Només els caps de setmana repunta la demanda, amb una ocupació mitjana del 63,3%, i la província de València registra la millor dada, amb un 76%, van explicar fonts de la patronal a partir de l'informe que elabora setmanalment.

Hosbec va lamentar que aquestes dades «estan lluny d'una normalitat i estan entre 20 i 30 punts per davall dels valors registrats en tardors preCovid». A més, va destacar que «el buit de l’Imserso es deixa notar ja d'una manera clara, sobretot en destins vacacionals com Benidorm (Alacant)».

L'associació empresarial estima que «si l’Imserso estiguera en marxa, l'ocupació hotelera de la ciutat podria estar en aquests moments a l'entorn del 75% , això és, 20 punts per damunt de la registrada la setmana passada».

Així mateix, les seues «perspectives no són optimistes»: «Encarem la primera fase de la temporada baixa que ens portarà des de mitjan novembre fins a les portes del Nadal, i el sector, sobretot el vacacional, patirà molt». En eixe sentit, el president d’Hosbec va assenyalar que «la recuperació turística serà proporcional» al mateix temps que es tarde «a passar a una fase de convivència normal amb la malaltia».

«Ja hem assumit que el virus no se n’anirà i la simple dada de contagi o d'incidència acumulada sense rellevància hospitalària no pot condicionar l'activitat econòmica i social», va sostindre.

Una setmana més, la ciutat de Benidorm va seguir la seua tendència a la baixa deixant en el camí 2,9 punts percentuals en la taxa d'ocupació respecte a la setmana anterior. Així, l'ocupació mitjana del destí es va situar en 55,1%. Les estades de curta duració realitzades durant el cap de setmana van elevar l'ocupació mitjana al 63,3%.

Els hotels de la província de València, amb un 61,5% d'ocupació mitjana, van tornar a superar les seues previsions. Malgrat això, van veure reduïda la seua taxa d'ocupació en més de 12 punts percentuals respecte a la setmana anterior, la qual cosa va suposar una tornada a les dades observades abans del Pont de Tots els Sants.

Durant el cap de setmana l'ocupació va ser del 75,7%, alguns hotels van superar el 90% d'ocupació i algun establiment fins i tot va aconseguir penjar a les seues portes el cartell de complet.

Segueix la gran incidència del mercat internacional amb un 44,7% de la quota total. La previsió d'ocupació per a aquesta setmana (del 8 al 14 de novembre) és del 62,1%, encara que s'espera superar aquesta estimació gràcies a les reserves d'última hora i al Gran Premi de motociclisme. El 90,3% dels hotels associats estan oberts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento