Comunitat Valenciana

Quatre línies d'autobús reforçaran el corredor València-Castelló i la connexió amb Safor, Costera i Ribera

  • L'objectiu és facilitar trasllats en "condicions adequades, d'una forma còmoda, eficient i respectuosa amb l'entorn".
Imatge de la presentació del nou servei d'autobús llançadora entre Xàtiva i València.
Imatge de la presentació del nou servei d'autobús llançadora entre Xàtiva i València.
GVA
Imatge de la presentació del nou servei d'autobús llançadora entre Xàtiva i València.

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha posat en marxa nous serveis de transport públic d'autobús llançadora per a reforçar la connectivitat interurbana i comarcal a la Comunitat Valenciana.

Així, aquest dimarts han realitzat els seus primers recorreguts les expedicions de reforç del corredor València-Castelló i les noves línies entre la capital valenciana i les comarques valencianes de la Safor, la Costera i la Ribera, segons ha informat l'administració autonòmica en un comunicat.

La directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, ha presentat al costat de l'alcalde de Xàtiva (València), Roger Cerdà, el nou servei de llançadora que uneix les ciutats de València i Xàtiva.

Aquest servei de transport públic tindrà nou expedicions al dia i la durada del trajecte serà de 70 minuts. Així, a Xàtiva comptarà amb parada a l'Estació d'Autobusos, i a València, a l'avinguda Ausiàs March, a la Gran Via Ramón y Cajal i a l'Estació d'Autobusos.

Roser Obrer ha destacat que "amb la línia València-Xàtiva, aquest dimarts comencen nous serveis d'autobusos llançadora i s'intensifiquen uns altres amb un objectiu clar: oferir a tots els valencians i valencianes una forma de transport adequada a les seues necessitats laborals, d'estudis i personals que, al mateix temps, siga assequible i sostenible".

Així, des de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s'ofereix a la ciutadania "un transport públic sostenible en corredors amb una alta densitat de viatgers, millorant la connectivitat d'aquestes importants ciutats de la Comunitat amb València".

El titular d'aquest departament autonòmic, el conseller Arcadi España, ha assegurat que "per al Consell és un compromís ferm i indubtable que els veïns i veïnes de tot el nostre territori puguen desplaçar-se diàriament en condicions adequades, d'una forma còmoda, eficient i respectuosa amb l'entorn i el medi ambient".

Connexions amb Castelló i Gandia

La connectivitat entre València i Gandia (València) es reforça amb un nou servici d'autobús interurbà entre les dues ciutats que realitzarà diàriament deu expedicions del trajecte Gandia-València i dotze del de València-Gandia, amb una durada de 70 minuts.

En aquest cas, hi haurà parades en les estacions d'autobusos de les dues ciutats i, en la capital valenciana, afegirà una més en l'estació de tren Joaquín Sorolla.

Pel que fa al reforç del servici entre Castelló de la Plana i València, la Generalitat ha apuntat que la millora es tradueix en un augment de la freqüència de pas dels autocars que enllacen les dues ciutats, que passen de cinc a huit expedicions. El trajecte, que tindrà pas i parada a Vila-real (Castelló), tindrà una durada d'entre 75 i 90 minuts.

A més, per a aquesta línia, s'ha previst la ubicació d'una nova parada a la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la finalitat d'ampliar les prestacions per al col·lectiu d'estudiants de les universitats.

Servei per a la Ribera

Quant a la comarca de la Ribera, l'administració autonòmica ha detallat que el nou servei d'autobús llançadora reforçarà la connectivitat amb València des de Carcaixent (València), amb parades a Alzira (València) i Algemesí (València). La durada del trajecte serà d'aproximadament 105 minuts i tindrà 10 expedicions diàries.

Aquesta línia realitzarà a Carcaixent tres parades; a Alzira, cinc i a Algemesí, dos. A València arribarà a les avingudes Ausiàs March, Tarongers i Blasco Ibáñez, a la Gran Via Ramón y Cajal, i a l'Estació d'Autobusos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento