Comunitat Valenciana

La Comunitat inicia aquest dimecres la vacunació antigripal de 700.000 majors de 70 anys

  • El fàrmac s'administrarà juntament amb la dosi covid de reforç, tal com ha confirmat Barceló.
  • La campanya es portarà a terme en els centres de salut i amb cita prèvia per a evitar aglomeracions.
Ana Barceló presenta la campanya de vacunació contra la grip
Ana Barceló presenta la campanya de vacunació contra la grip
GVA
Ana Barceló presenta la campanya de vacunació contra la grip

La Conselleria de Sanitat començarà aquest dimecres a vacunar contra la grip els 700.000 majors de 70 anys al costat de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 en els centres de salut i amb cita prèvia per a evitar aglomeracions.

A més, es vol que en les dues pròximes setmanes estiguen protegits els grups més vulnerables: embarassades, els usuaris i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional i els professionals sanitaris.

Així ho ha anunciat la consellera Ana Barceló en la roda de premsa per a presentar la campanya, per a la qual s'han adquirit 1.285.000 dosis, 8.900 més que en la temporada anterior, i que són ampliables si fóra necessari.

L'objectiu és immunitzar el 75% dels majors de 65 anys i del personal sociosanitari, el 70% de les embarassades i el 60% dels malalts crònics. El passat any es va arribar al 67,4% dels majors de 65 anys, al 71,4% d'embarassades, al 66,3% de les residències i al 93,8% del personal sanitari.

Barceló ha explicat que la grip "en principi és un procés banal per a la població en general, però sí que pot comportar complicacions per als grups de risc". Per això, està indicada per a majors de 65 anys, persones de risc de complicacions derivades de la grip, com és el cas de dones embarassades o que acaben de donar a llum, personal sociosanitari i de servicis públics essencials.

D'aquesta manera, es començarà a immunitzar els majors de 70 anys, que rebran la vacuna de la grip al costat d'una dosi de reforç contra la Covid-19 d'ARN-m -els sèrums de Pfizer i Moderna-, una injecció en cada braç. Per a poder rebre aquesta tercera dosi, hauran d'haver passat almenys sis mesos des de la segona.

Al mateix temps, en aquesta primera fase, que es vol acabar en dues setmanes, es vacunarà les dones embarassades; els residents i treballadors de centres de majors o amb diversitat funcional, i els professionals sanitaris. A continuació, es vacunarà la resta de grups de risc: persones entre 65 i 69 anys, persones de 64 anys i menys amb patologia de risc i personal de servicis essencials.

Tots ells podran demanar hora per a vacunar-se telefonant al centre de salut o amb l'APP GVA+Salut, que s'activarà per a aquelles persones que pertanguen a un d'aquests grups.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento