Segons ha informat la cooperativa en un comunicat, a través d'aquest programa, Consum dona a entitats socials, ONG, bancs d'aliments i menjadors socials els productes que retira de la venda, "però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades".
Els aliments donats són productes que mantenen íntegre el seu envàs i el seu etiquetatge, de totes les seccions d'alimentació: carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça, làctics i forn.
El compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables es duu a terme a través del programa Profit de Gestió Responsable dels Aliments i amb la tasca dels més de 1.000 voluntaris que col·laboren amb Consum, es presta ajuda a prop de 52.000 persones cada any, a les quals diàriament s'entrega aliments, dels quals el 76% són producte frescos, la qual cosa permet una dieta més saludable.
A més, el Programa Profit ha evitat que 2.964 tones de CO2 s'emeten a l'atmosfera en el que portem d'any, minimitzant l'impacte sobre l'entorn i reduint la petjada de carboni, com a part de la política de Sostenibilitat de Consum.
La cooperativa col·labora, un any més, amb la Quarta Setmana contra el Desaprofitament d'AECOC, per a sensibilitzar als seus clients mitjançant l'emissió de missatges per la megafonia en els seus supermercats, sobre l'aprofitament dels aliments perquè no acaben a la brossa i promovent una compra responsable.
En 2020, Consum va donar més de 7.108 tones d'aliments provinents dels supermercats, plataformes i escoles de frescs, xifra que suposa un 3% més que en 2019, amb un valor de 19,1 milions d'euros. Aquestes donacions van ajudar a pal·liar, majoritàriament, els efectes de la crisi derivada de la Covid-19.
Comentarios
Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.
Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios