Comunitat Valenciana

Consum dona més de 5.050 tones d'aliments en 2021 en el programa contra el desaprofitament alimentari

Consum treballa per a evitar el desaprofitament d'aliments cada any, a través del seu programa Profit de donacions, que s'emmarca dins del Pla de Prevenció del Desaprofitament Alimentari que té la cooperativa com una de les línies principals d'actuació. De febrer a agost de 2021, Consum ha donat 5.051 tones d'aliments, un 24 per cent més respecte al mateix període de 2020.
Programa Profit de Consum
Programa Profit de Consum
CONSUM
Programa Profit de Consum

Segons ha informat la cooperativa en un comunicat, a través d'aquest programa, Consum dona a entitats socials, ONG, bancs d'aliments i menjadors socials els productes que retira de la venda, "però que són perfectament aptes per al consum, i que són repartits diàriament entre les persones més necessitades".

Els aliments donats són productes que mantenen íntegre el seu envàs i el seu etiquetatge, de totes les seccions d'alimentació: carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça, làctics i forn.

El compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables es duu a terme a través del programa Profit de Gestió Responsable dels Aliments i amb la tasca dels més de 1.000 voluntaris que col·laboren amb Consum, es presta ajuda a prop de 52.000 persones cada any, a les quals diàriament s'entrega aliments, dels quals el 76% són producte frescos, la qual cosa permet una dieta més saludable.

A més, el Programa Profit ha evitat que 2.964 tones de CO2 s'emeten a l'atmosfera en el que portem d'any, minimitzant l'impacte sobre l'entorn i reduint la petjada de carboni, com a part de la política de Sostenibilitat de Consum.

La cooperativa col·labora, un any més, amb la Quarta Setmana contra el Desaprofitament d'AECOC, per a sensibilitzar als seus clients mitjançant l'emissió de missatges per la megafonia en els seus supermercats, sobre l'aprofitament dels aliments perquè no acaben a la brossa i promovent una compra responsable.

En 2020, Consum va donar més de 7.108 tones d'aliments provinents dels supermercats, plataformes i escoles de frescs, xifra que suposa un 3% més que en 2019, amb un valor de 19,1 milions d'euros. Aquestes donacions van ajudar a pal·liar, majoritàriament, els efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento