Comunitat Valenciana

L'exposició 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ arriba al setembre a Algemesí i Godelleta

  • Mostra la història de 36 persones que van haver d'abandonar el país una vegada conclosa la Guerra Civil.
  • La iniciativa també intenta sensibilitzar sobre el fenomen de les persones refugiades en l'actualitat.
Archivo - Arxiu - L'exposició itinerant 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ
L'exposició itinerant 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ (arxiu).
IVAJ
Archivo - Arxiu - L'exposició itinerant 'Exili Il·lustrat' de l'IVAJ

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha programat, a través del projecte 'M'importa. Educació en Valors', l'exposició 'Exili Il·lustrat' en el IES Sant Vicent Ferrer d'Algemesí del 13 al 17 de setembre i en la Biblioteca Pública Municipal de Godelleta del 27 de setembre al 3 d'octubre.

La iniciativa 'Exili Il·lustrat' es vincula amb la memòria democràtica i, al mateix temps, convida a reflexionar sobre les persones refugiades en l'actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o del fam, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

L'exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors d'estils variats, que representen a persones que van marxar a l'exili, com Rafael Alberti, Max Aub, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Neus Català, Antonio Machado o Josep Renau, entre unes altres.

'Exili I·lustrat' va nàixer amb la col·laboració del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comisariada per MacDiego, com un homenatge a les més de 500.000 persones, la majoria anònimes, que es van veure obligades a abandonar Espanya en acabar la Guerra Civil.

A més, el programa 'M'importa. Educació en Valors' acompanya l'exposició amb una guia didàctica explicativa de les biografies d'aquestes persones exiliades i de sensibilització sobre les persones refugiades en l'actualitat.

Els ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats a programar l'exposició 'Exili Il·lustrat' poden sol·licitar-la telemàticament a través de la web del programa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento