Comunitat Valenciana

El sistema de bitllet senzill QR per a MetroBus rep el premi ITS Espanya

El bitllet senzill QR per a Metrobus que l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) va engegar aquest primer de juny ha sigut reconegut amb el premi ITS Espanya. Aquest sistema permet través de l'APP I-mobil-ity adquirir el bitllet senzill per a qualsevol destinació de l'àrea metropolitana de la ciutat.
El conseller d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Arcadi España rep el premi ITS Espanya
El conseller d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Arcadi España rep el premi ITS Espanya
GVA
El conseller d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Arcadi España rep el premi ITS Espanya

El conseller d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Arcadi España, que ha arreplegat el guardó, ha destacat que aquesta associació relacionada amb els Sistemes Intel·ligents de Transport "ha valorat l'esforç de l'ATMV per a adaptar-se a les noves plataformes de pagament, avançant en la digitalització del sistema de transport públic que representa un gran impuls per a potenciar el seu ús".

Aquest sistema permet través de l'APP I-mobil-ity adquirir el bitllet senzill des de qualsevol origen i per a totes les destinacions de l'àrea metropolitana de València, al mateix cost que amb diners en efectiu, i facilita l'ús del transport públic a través del mòbil, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat. A més, l'aplicació possibilita la compra mitjançant control de veu, amb el que es millora l'accessibilitat de MetroBus per a les persones invidents.

En aquesta primera etapa cal ensenyar el bitllet adquirit (qr dinàmic) als conductors, però es preveu instal·lar noves màquines de validació que permeten la seua lectura i implantar també altres maneres de pagament com el Bo 10 de Metrobus.

Aquesta nova forma de pagament s'ha aconseguit amb una col·laboració entre l'ATMV, l'empresa de l'app Passgo, la Universitat Politècnica de València i l'empresa de xarxa de vendes de l'Autoritat, Logista.

El Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport, ITS Espanya, és una Associació sense ànim de lucre fundada en 2002 amb l'objectiu de conjuminar al sector públic, privat i acadèmic relacionat amb els Sistemes Intel·ligents de Transport, per a fer més segura, sostenible i eficient la mobilitat de persones i mercaderies a través de les diferents maneres de transport.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento