Comunitat Valenciana

El CVJ demana a les Corts incloure els problemes de salut mental que afecten als joves en el Debat de Política General

El Consell Valencià de la Joventut (CVJ) ha demanat a les Corts Valencianes incloure els problemes de salut mental que afecten a la joventut en el Debat de Política General mitjançant l'aprovació d'una proposta de resolució.
Archivo - Arxiu - Una persona sola al carrer
Archivo - Arxiu - Una persona sola al carrer
UNIVERSIDAD AUTÓNOMA DE MADRID
Archivo - Arxiu - Una persona sola al carrer

L'objectiu d'aquesta acció és que la Cambra autonòmica inste el Consell a enfortir els sistemes d'informació, les dades científiques i les investigacions sobre salut mental, així com a seguir reforçant de forma prioritària el sistema públic d'assistència psicològica permanent, ha informat l'entitat en un comunicat.

El CVJ es reunirà en les pròximes setmanes amb els grups parlamentaris del Partit Socialista, el Partit Popular, Ciutadans, Compromís i Unides Podem per a aconseguir que s'aprove en l'hemicicle aquesta proposta de resolució amb el màxim suport possible.

"La joventut ens hem vist greument afectada per la pandèmia i la posterior crisi. Necessitem que les forces polítiques arriben a un consens sobre el reconeixement de l'alarmant situació en la qual ens trobem els joves i la necessitat d'engegar mesures que donen resposta als nostres problemes", ha afirmat la presidenta del CVJ, Cristina Martínez.

Amb la finalitat de visibilitzar la realitat jove a la Comunitat Valenciana, el CVJ ha llançat 'Hablamos de juventud', una acció comunicativa en xarxes socials emmarcada dins de la campanya 'Mentalment Gelades' per a mostrar problemes com l'atur, la parcialitat laboral, els baixos salaris o la impossibilitat d'emancipar-se i el seu impacte en l'estat psicològic.

"La salut mental va més enllà de l'àmbit sanitari. Les qüestions materials, com la inestabilitat financera o la incertesa sobre el futur, també tenen un impacte brutal en el nostre benestar emocional. Per açò, reivindiquem una visió transversal de la salut mental", ha recordat Martínez.

El CVJ ha demanat la implantació d'un pla d'acció a llarg termini per a fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia que han desencadenat un augment alarmant de suïcidis i trastorns mentals, especialment entre la població jove. En aquest sentit, la proposta de resolució inclou ampliar i blindar la partida en els pressupostos de la Generalitat per als plans d'ocupació juvenil.

A més, l'organisme de representació jove recorda que, més enllà de mesures puntuals de xoc, l'Estratègia Valenciana de la Joventut 2019-2023 "ha de ser el marc base per a confeccionar polítiques de joventut a llarg termini que facen possible portar avant canvis estructurals en la situació de la població jove", ha demanat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento