FGC blinda els vagons amb videovigilància en directe

  • El sistema pioner millora la seguretat dels usuaris.
  • També respon millor a les incidències.
  • Les càmeres s'ubiquen a 64 trens.
  • Funcionen fins a Reina Elisenda i Cornellà.

Més seguretat i millor reacció davant les incidències. Són els efectes que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) preveu gràcies a un nou dispositiu per veure en temps real què passa dins dels trens a través de les càmeres instal·lades.

A la L11 del Metro ja funciona un sistema semblant de transmissió instantània d'informació, que estarà disponible també a la futura L9. El sistema, batejat com a Banda Ampla Tren-Terra, s'ha col·locat ja a 64 trens de FGC i funciona en els trams urbans (de plaça Catalunya a Reina Elisenda i Avinguda Tibidabo i de plaça Espanya a Cornellà).

En total, 14 km, tots soterrats, tècnicament els més complicats i que concentren el 70% del passatge de la xarxa. La diferència amb els sistemes anteriors és doble. El senyal arriba sense talls i en directe al centre de comandament de Rubí . I, a més, les imatges són molt nítides.

La iniciativa es va començar a pensar el 2005, abans de la coneguda agressió d'un jove de 21 anys a una noia en un tren en direcció a Martorell l'octubre del 2007. El nou sistema vol eliminar comportaments com aquell. Ferrocarrils registra «dues o tres agressions» cada any, segons va reconèixer el seu director de Negoci, Ramon Borrell. Al centre de control es veuen les càmeres de manera aleatòria.

Ara bé, els operaris poden punxar les que vulguin o bé s'activen automàticament en cas que un usuari pitgi una alarma. El control es vol perfeccionar perquè les càmeres que registrin moviments bruscos saltin automàticament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento