Comunitat Valenciana

La Marina acull les proves del dron de salvament 'Nàutic', capaç de transportar víctimes

La Marina de València acull aquests dies les proves del dron de salvament 'Nàutic', desenvolupat per l'empresa Proteus Innovation, que és capaç de funcionar com una llitera sobre el mar per a transportar a una persona tombada sobre ella.
LA MARINA ACULL LES PROVES D'UN INNOVADOR DRON DE SALVAMENT MARÍTIM
LA MARINA ACULL LES PROVES D'UN INNOVADOR DRON DE SALVAMENT MARÍTIM
LA MARINA
LA MARINA ACULL LES PROVES D'UN INNOVADOR DRON DE SALVAMENT MARÍTIM

Aquest dispositiu d'autopropulsió pot ser enviat per radiocontrol a una zona de possible perill, i compta amb una ràdio amb altaveu que permet alertar el banyista o donar instruccions a una víctima, han informat des del recinte en un comunicat.

Arran de presenciar un rescat, els tres enginyers que lideren Proteus Innovation -Miguel Ángel Sánchez, Jorge Pradas, i Julio Ferrando- van advertir de la necessitat de "poder oferir, de la forma més ràpida possible, un dispositiu de flotació a les possibles víctimes d'un ofegament o persones que corren perill en el mar".

Així va sorgir la idea de Nàutic, un producte que en el futur podria comptar amb automatitzacions de gran utilitat mitjançant l'aplicació de la Intel·ligència Artificial.

Després de presentar la idea amb "molt bon acolliment" en l'Assemblea Provincial de Creu Roja i constituir l'empresa, Sánchez, Pradas i Ferrando van aprofitar el confinament per a dissenyar i construir una maqueta amb fibra de vidre, buscar els components electrònics -tots ells de fabricació espanyola- i convertir la idea en una realitat.

A partir d'ací, i després de diverses presentacions del projecte i una eixida a ronda d'inversió, van patentar Nàutic i van començar la fabricació d'aquest innovador producte, la segona versió del qual testen a La Marina de València.

"Necessitem fer proves de resistència i velocitat del producte abans de poder comercialitzar-lo, i a La Marina de València ens han facilitat els mitjans", asseguren els responsables de Proteus, empresa que pertany a l'acceleradora de Juan Roig, Lanzadera, situada també en la dàrsena valenciana.

Després d'una aparició en la televisió nacional, el dispositiu Nàutic, concebut per al salvament marítim, ha vist una creixent demanda per a finalitats recreatives, especialment a nivell internacional. Desplaçar-se des d'un vaixell a una cala, ajudar a nadar a persones amb diversitat funcionaln o ser un suport per als aficionats a la pesca submarina, són algunes de les possibles aplicacions de Nàutic més enllà del salvament.

Una vegada supere totes les proves i tests, Nàutic, un producte de fabricació 100% made in Spain podrà eixir al mercat, possiblement a l'últim trimestre de 2021, quan també està previst presentar-lo en el Valencia Boat Show, saló nàutic de València, que se celebra del 28 d'octubre a l'1 de novembre a La Marina de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento