Comunitat Valenciana

València trau a concurs les obres per a reformar l'eix Pérez Galdós-Giorgeta per un milió d'euros en quatre mesos

  • La Junta de Govern Local aprova aquest divendres la licitació de l'anhelada remodelació provisional de l'eix viari.
  • L'espai per als vianants augmentarà fins al 45% amb l'ampliació de les voreres i hi haurà carril bici integrat en el de bus.
Simulación de la reforma inicial de la avenida Pérez Galdós de València.
Simulació de la reforma inicial de l'avinguda Pérez Galdós de València.
CONCEJALÍA DE MOVILIDAD SOSTENIBLE
Simulación de la reforma inicial de la avenida Pérez Galdós de València.

La Junta de Govern Local aprova aquest divendres l'inici del procés de licitació de les obres per a executar les actuacions provisionals, és a dir, d'urbanisme tàctic, de recuperació d'espai públic en les avingudes Giorgeta i Pérez Galdós. Aquest projecte, molt demandat pels residents de la zona, parteix d'un pressupost base de licitació d'1.010.893,13 € (IVA inclòs), i contempla un termini d'execució de quatre mesos.

"Es tracta d'un projecte de conversió en zona de vianants que preveu l'ampliació de les voreres, la separació de voreres i vehicles i l'habilitació de carril bici i per a vehicles sostenibles", tal com va anunciar la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la presentació d'aquest.

Ámbito de actuación del proyecto en las dos avenidas.
Àmbit d'actuació del projecte en les dues avingudes.
Ayto. València

La zona d'actuació aconsegueix tota l'avinguda Pérez Galdós i l'avinguda Giorgeta, 2 quilòmetres i 136 metres de longitud que milloraran l'urbanisme de diversos barris de la ciutat. Les obres consisteixen en l'ampliació de l'espai per als vianants entre el Passeig de la Petxina i el carrer Sant Vicent Màrtir, en l'execució d'un nou itinerari ciclista i de nous passos de vianants. "L'objectiu principal passa per garantir la distància interpersonal en la zona per als vianants, així com la separació entre els fluxos per als vianants i els ciclistes mitjançant una vorera separadora", ha manifestat la vicealcaldessa.

Les voreres de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, que actualment presenten una amplària variable d'entre 2 i 2,5 metres segons trams, passaran a tindre una amplària constant de 4 metres, guanyant espai sobre la calçada. És a dir, que cada vianant disposarà de la vorera actual i d'un espai addicional en calçada. A més, la delimitació d'espais es realitzarà mitjançant voreres que separen les noves zones per als vianants de la resta mantenint l'accés als garatges i ampliant les parades per a autobusos de l'EMT.

Sección de la nueva planta viaria.
Secció de la nova planta viària.
Ayto. València

L'actuació s'emmarca dins de la política desenvolupada des de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana per a la recuperació de l'espai públic per a la ciutadania en tota València. A més, l'ampliació de voreres en aquesta avinguda és una reclamació històrica veïnal i permet la recuperació provisional de l'espai mentre es desenvolupa el projecte definitiu de transformació de les avingudes. A més, permet reduir la contaminació i el soroll i millorar el paisatge i la qualitat de vida.

Disseny uniforme

Les noves zones per als vianants quedaran acolorides segons els criteris definits en la Guia de disseny per a la transformació sostenible de l'espai públic de València, aprovada en 2020, amb el qual aquesta actuació es converteix en una de les primeres experiències d'aplicació de la guia.

L'avinguda Pérez Galdós-Giorgeta és un eix amb un gran volum de trànsit. L'urbanisme tàctic permetrà impulsar una important transformació de l'entorn fins a disposar d'un 45% d'espai per als vianants en les dues avingudes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento