Comunitat Valenciana

Llum verda a l'adaptació de la plantilla de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret que regula la plantilla del personal al servici de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), amb l'adaptació dels llocs de treball a la transformació tecnològica en les relacions amb la ciutadania i en l'àmbit de la gestió econòmica i administrativa.
Aplicació Gramàtic-ON de l'AVL
Aplicació Gramàtic-ON de l'AVL
AVL
Aplicació Gramàtic-ON de l'AVL

L'AVL ha posat a la disposició del públic en els últims anys instruments lingüístics entre els quals destaquen el 'Diccionari Normatiu Valencià' en format electrònic, el 'Portal Terminològic Valencià' o el 'Corpus Informatitzat del Valencià'.

A partir d'ací, la Generalitat considera necessari reestructurar les ocupacions de la institució per a permetre el seu manteniment i la creació de noves aplicacions lingüístiques, així com la qualitat de la gestió.

En els últims anys s'han produït diverses modificacions legislatives en matèria de funció pública que també fan necessàries adequacions en el contingut de la plantilla.

La Llei 7/1998, de creació de l'Acadèmia, estableix que el seu personal es regeix pel règim jurídic aplicable al personal al servici de la Generalitat. També determina que el ple de l'AVL té l'atribució de proposar el Consell l'aprovació de la plantilla de personal de la institució, com va fer el passat 5 de febrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento