Comunitat Valenciana

Sacyr acaba les obres d'ampliació de la CV-35 després d'una inversió de 35 milions d'euros

  • Permeten millorar la connectivitat de València amb les comarques de Racó d'Ademús i Los Serranos.
Obres en CV-35
Obres en CV-35
SACYR
Obres en CV-35

Sacyr ha acabat les obres d'ampliació de l'Autovia del Turia, que formen part de la segona fase del contracte de concessió de les autovies CV-35 i CV-50 i en les quals la concessionària, liderada per Sacyr Concessions, ha realitzat una inversió de 35 milions d'euros.

Segons ha assenyalat la mercantil en un comunicat, els treballs han consistit en dues actuacions: la construcció d'un tercer carril en tots dos sentits de 6,5 quilòmetres entre Pobla de Vallbona i Llíria (punts quilomètrics 19,7 al 25) i el desdoblament de la calçada en 15,4 km entre Casinos i la Losa del Obispo (punts quilomètrics 36,8 al 52).

Aquests treballs permeten millorar la connectivitat de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana amb les comarques de Racó d'Ademús i Los Serranos amb una via de gran capacitat, que redueix el temps de trajecte i millora la seguretat.

En aquest projecte s'han executat obres de prolongació de diversos passos inferiors i obres de drenatge per a adaptar-los a la nova plataforma. L'ampliació de la CV-35 s'uneix a les inversions i millores que la concessionària realitza al llarg de la vida del projecte per a augmentar la sostenibilitat mediambiental i seguretat de la infraestructura, ha apuntat.

Entre altres actuacions, s'ha renovat la il·luminació (utilitzant tecnologia LED) així com la senyalització, i s'han realitzat millores en la permeabilitat de l'autovia i en les proteccions antisoroll. Sacyr inclou solucions tècniques com l'aplicació de capes d'aglomerat asfàltic noves amb aprofitament de pols de pneumàtic reciclat i reducció de soroll de rodadura, a més d'una maquinària utilitzada en la seua fabricació i estès d'última tecnologia, més productiva i menys contaminant.

L'objectiu és oferir infraestructures segures i eficients als usuaris de la forma "més sostenible mediambientalment". A més, el bon estat de les infraestructures redunda en un menor consum de combustible, major estalvi de temps de desplaçament i major seguretat vial.

Aquesta autovia de peatge en ombra té el seu principal eix en els 49,4 km que connecten València amb el municipi de la Losa del Obispo (CV-35). Està en explotació des d'agost de 2008. Autovia del Turia, Concessionària de la Generalitat Valenciana, S.A., està participada en un 56,4% per Sacyr Concesiones i un 43,6% pel fons d'inversió 3i Managed Infrastructure Acquisitions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento