Comunitat Valenciana

'La Valentina', la Setmana de l'Urbanisme, arranca amb un homenatge als mercats i els espais compartits

  • L'Ajuntament de València vol "obrir un espai de divulgació i comunicació sobre la transformació de l'espai públic".
  • Des d'aquest dilluns i fins al diumenge 16 de maig s'oferiran activitats i convocatòries en diferents barris.
La vicealcaldesa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, visita la instal·lació col·locada per 'La Valentina' en la Plaça de l'Ajuntament.
La vicealcaldesa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, visita la instal·lació col·locada per 'La Valentina' en la Plaça de l'Ajuntament.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
La vicealcaldesa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, visita la instal·lació col·locada per 'La Valentina' en la Plaça de l'Ajuntament.

'La Valentina', la Setmana de l'Urbanisme de València, ha arrancat aquest dilluns amb un homenatge a la ciutat "antiga, de mercats i espais compartits", com ha assenyalat la vicealcaldesa i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez. La responsable municipal ha visitat l'estructura instal·lada a aquest efecte en la plaça de l'Ajuntament de València.

Amb aquesta estructura es dóna el tret d'eixida a la III Setmana de l'Urbanisme, que enguany estrena el nom de 'La Valentina' i que es prolongarà fins a diumenge que ve amb activitats i convocatòries en diferents barris. L'objectiu d'aquesta convocatòria és "obrir un espai de divulgació i comunicació sobre la transformació de l'espai públic i la seua importància i impacte en la qualitat de vida".

Sandra Gómez ha explicat que les primera d'aquestes iniciatives és l'obertura de l'estructura efímera que ha visitat en la plaça de l'Ajuntament, una proposta plantejada per a rememorar l'espai situat entre el Mercat Central i La Llotja, segons ha informat el consistori en un comunicat. Ha dit que aquest és un enclavament en el qual ja des del XIV es muntava i es desmuntava diàriament el mercat de València.

"Estrenem aquesta estructura efímera de més de 8 metres de diàmetre i una 'pell' feta de 500 bosses de roba, que vol evocar eixa València antiga de mercats i espais compartits", ha exposat la responsable municipal. Així, s'ha ressaltat la idea de recordar els antics llocs de mercaderies formats per estructures de les quals penjaven tendals tèxtils per a protegir-se del sol i sota els quals es reunia la gent a parlar, comprar i vendre.

Sandra Gómez ha comentat que en un moment com l'actual, en el qual s'està "remodelant la plaça de Bruges i la plaça del Mercat", es vol "reivindicar eixe paisatge dels mercats i agrair a tots els venedors i venedores del Mercat Central i a tots els comerciants de l'entorn la seua col·laboració i paciència amb les obres".

La programació de 'La Valentina' inclou per a dissabte que ve un esmorzar en la plaça -"esmorçar a la plaça"-, en el qual les persones que s'acosten podran rebre alguna de les borses que conformen l'estructura efímera oberta aquest dilluns i la decoració de plantes i fusta que la integra.

"És una manera també de reivindicar eixa València més verda i més sostenible que estem fomentant, i ajudar al fet que la gent seguisca apostant pels comerços de barri i els mercats", ha agregat la vicealcaldesa.

La programació de la Setmana de l'Urbanisme continuarà aquest dimarts a la vesprada amb la taula redona 'Compromisos globales a través de los Objectivos de Desarrollo Sostenible', que reunirà experts en igualtat, aliances, relacions internacionals, territori i ciutat. Aquest debat podrà seguir-se en streaming a través d'Internet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento