Comunitat Valenciana

Més de 9.000 alumnes participen en el programa escolar per a fomentar la lectura en veu alta 'De Viva Veu'

La lectura en veu alta torna a les aules valencianes amb el programa 'De Viva Veu', que celebrarà la VI edició del seu Certamen Escolar adaptant-se als protocols sanitaris derivats de la Covid-19 i després d'una pausa obligada per la pandèmia.
Xiqueta amb un llibre
Xiqueta amb un llibre
FUNDACIÓ FULL
Xiqueta amb un llibre

Enguany, formen part del programa més de 9.000 alumnes procedents de 52 centres escolars de 20 poblacions. Els participants treballen la lectura en veu alta a través d'activitats en les aules i, després, cada centre selecciona els seus representants per a participar en el Certamen Local.

Dels integrants de cada certamen local, es triaran els estudiants que representaran a la localitat en el Certamen Final Comunitat Valenciana, detalla la Fundació pel Foment del Llibre i la Lectura (FULL) en un comunicat.

'De Viva Veu' inclourà 16 certàmens locals. De forma excepcional, els actes del certamen local podran ser presencials o en modalitat virtual. Així, el projecte inclou 8 cites presencials amb aforament limitat i 8 que seran gravats en vídeo i es podran veure per internet.

El tret d'eixida ho han donat les localitats de Sollana, Xirivella i Riba-roja i en les pròximes setmanes se sumaran a aquest "carrusel de paraules" estudiants d'Algemesí, Guadassuar, Foios, Sueca i Navarrés, amb certàmens presencials.

Amb el format virtual participaran els municipis de Vinalesa, Benifairó de les Valls, Museros, Benetússer, Catarroja, Burjassot i Rafelbunyol. A més, també tindrà lloc un certamen especial amb col·legis de diverses poblacions.

ENTONACIÓ, RITME I PAUSA

Entre els objectius que presenta aquest projecte destaquen els de "despertar l'interés i el gust per la lectura; treballar la lectura en veu alta per a millorar les capacitats; afavorir la comprensió lectora i practicar l'entonació, el ritme, les pauses i la fonètica".

El Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, dirigit l'alumnat d'Educació Primària i Secundària amb la voluntat de reforçar la tasca de foment lector que es fa en els centres docents.

'De Viva Veu' és un programa impulsat des de 2015 per FULL i Feets Gestió de Projectes amb la col·laboració d'ajuntaments, institucions i entitats que participen en l'organització de les diferents accions a les poblacions del seu àmbit geogràfic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento