Comunitat Valenciana

La muixeranga, "del cel a la Viquipèdia" per a donar-la a conéixer en diversos idiomes

El projecte GLAMWiki de L'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia, arranca al maig el període d'edició per a visibilitzar i difondre la 'muixeranga' com a manifestació de la cultura popular valenciana en la Viquipèdia en diversos idiomes.
Cartell del 'viquiprojecte' de muixerangues
Cartell del 'viquiprojecte' de muixerangues
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Cartell del 'viquiprojecte' de muixerangues

Amb aquesta proposta es pretén millorar la cobertura tant del concepte com de 'les colles', ja siguen les tradicionals o les de nova creació, així com la informació sobre les figures, avança la Diputació de València en un comunicat.

A partir d'ací, l'objectiu és ajudar a millorar la quantitat i la qualitat dels continguts sobre cultura popular valenciana en la Viquipèdia, així com la resta de projectes germans, alliberant imatges i aportant contingut bibliogràfic per a crear nous articles i millorar els actuals.

La primera acció està programada per al dilluns 3 de maig, mitjançant una 'wikimaratón' que obrirà el període d'edició per a crear i millorar articles en la Viquipèdia i ampliar les dades de Wikidata. A final de mes es formarà als responsables de comunicació de les colles per a ensenyar-los a alliberar fotografies en Wikimedia Commons.

El mes de juny es dedicarà a l'alliberament de les fotografies per part de les colles a través de la convocatòria del concurs fotogràfic Wiki Loves Muixerangues. El material fotogràfic ajudarà a donar a conéixer les colles, la indumentària, les figures aconseguides i la vida de cada grup muixeranguer.

Es tracta d'una iniciativa que parteix de l'exposició 'Muixerangues al cel' de L'ETNO, en col·laboració amb la comunitat d'edició d'Amical Wikimedia, de Wikimedia Espanya i els experts de la Federació Coordinadora de Muixerangues.

El Museu Valencià d'Etnologia treballa des de 2016 braç a braç amb els editors per a fer visible la cultura popular valenciana a través de l'enciclopèdia més consultada del món. En definitiva, el Viquiprojecte Muixerangues ajudarà al fet que qualsevol persona puga accedir a informació referenciada i fiable sobre el món 'muixeranguer'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento