Comunitat Valenciana

Compromís demana garantir l'epidural ambulant per als parts en tots els hospitals públics valencians

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta, per a ser debatuda en la Comissió de Sanitat i Consum de Les Corts, on es demana que el parlament valencià inste el Consell a garantir que tots els hospitals públics valencians compten amb l'epidural ambulant, de manera que totes les dones puguen accedir, si així ho volen, a aquesta anestèsia per al seu part.
La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro,
La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro,
COMPROMÍS

Sobre aquest tema, Álvaro ha explicat que l'epidural ambulant és "una modalitat d'anestèsia que permet la sensibilitat i, per tant, la mobilitat de la dona durant el part sense dolor" i que suposa "una alternativa sobre aquelles dones que necessiten pal·liar els dolors del part sense haver de renunciar a la seua participació activa en el procés del part".

A més, ha destacat que aquest tipus d'epidural redueix la quantitat d'anestèsia i augmenta lleugerament l'opiaci, de tal manera que solament les fibres sensitives es queden dormides i romanen despertes les motores, és a dir, les que controlen el moviment.

D'aquesta manera, com no està dormida de cintura cap avall i pot sentir les cames, la dona pot alçar-se sense necessitat d'ajuda, caminar, menjar i beure aigua durant el temps que dure la dilatació i, "el més important: sentir el que està succeint en el seu cos", ha explicat.

"La incorporació d'aquesta epidural en tots els hospitals públics valencians suposaria un avanç cap a la humanització dels parts, on se'n va més enllà de garantir la capacitat de moviment, ja que permet que les dones que donen a llum puguen sentir cada part del procés minimitzant el dolor", ha assenyalat.

A més, ha senyalat que cada dona té un llindar del dolor "diferent" i "açò no ha de repercutir en la capacitat de tindre el part que cada dona vullga i necessite" sobretot, si es pot comptar amb les ferramentes necessàries per a fer-ho com aquesta epidural.

De la mateixa manera, reclama que centres de salut i hospitals donen informació a les dones durant el seu embaràs sobre l'epidural ambulant amb temps suficient perquè puguen decidir entre les diferents opcions per al seu part.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento