Comunitat Valenciana

Ribó defén un centre històric com en "la majoria de ciutats d'Europa", amb "els vehicles necessaris"

  • L'alcalde considera que limitar l'entrada del trànsit rodat a Ciutat Vella "és bo per a la ciutat, el comerç i el centre".
  • La posada en marxa del nou sistema implantat per l'Ajuntament i de les multes està previst per a aquest mes d'abril
  • Ara està oberta la fase d'informació i el període en el qual s'està comunicant als veïns que han demanat els permisos.
Archivo - Arxive - L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
JOSE JORDAN
Archivo - Arxive - L'alcalde de València, Joan Ribó.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defés aquest dijous que el centre històric de la ciutat siga com "el de la majoria de ciutats d'Europa", amb el trànsit solament dels "vehicles necessaris". Així, ha considerat que limitar l'entrada del trànsit rodat a Ciutat Vella "és bo per a la ciutat, el comerç i el centre".

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a presentar el Marc Estratègic de la capital valenciana, preguntat per l'entrada en vigor de les noves normes de circulació de vehicles per Ciutat Vella i l'inici del període en el qual començarà a sancionar-se als quals transiten sense la corresponent autorització.

La posada en marxa d'aquest nou sistema i de les multes, també a partir de la instal·lació i posada en funcionament de les càmeres que vigilaran l'entrada del trànsit rodat, està previst que es faça efectiva al llarg d'aquest mes d'abril, com han indicat a Europa Press fonts municipals.

Així, han recordat que al març es va iniciar la fase d'informació, que encara està en marxa, i han apuntat que no es contempla cap retard en aquest calendari. Quan les noves normes es facen efectives al llarg d'aquest mes, començarà a haver-hi sancions per als no autoritzats. Fins llavors, segueix la fase d'informació sense multes i obert el període en el qual des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s'està comunicant amb els veïns que han demanat els permisos, han precisat.

"Important"

Joan Ribó ha assenyalat també que s'ha fixat el mes d'abril com a data per a l'entrada en vigor d'aquest nou sistema de circulació per Ciutat Vella. Després d'açò, ha manifestat que "és important que el centre de València comence a ser com el centre de la majoria de les grans ciutats europees, en el qual entren els vehicles necessaris".

"Això s'ha de concretar. S'està concretant, però la idea està clara: anem a fer del centre de València el que és el centre de Munich o el centre de les majories de les ciutats europees", ha exposat el responsable municipal. "S'ha de posar en marxa ja perquè és bo per a la ciutat, per al comerç i el centre de la ciutat", ha agregat Ribó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento