Comunitat Valenciana

La jutgessa del cas Imelsa obri una peça separada sobre contractacions en els ajuntaments d'Enguera i Requena

  • En aquest apartat tenen la condició d'investigades un total de deu persones.
  • Els fets podrien ser constitutius de diversos delictes, com els de prevaricació i malversació de cabals públics.
Fachada de la Ciudad de la Justicia de Valencia
Fachada de la Ciudad de la Justicia de Valencia
Enrique Palomares - Europa Press - Archivo
Fachada de la Ciudad de la Justicia de Valencia

La jutgessa substituta del Jutjat d'Instrucció 18 de València ha acordat mitjançant una interlocutòria la formació d'una nova peça separada, la K, en el marc de l'anomenat 'cas Imelsa', per a investigar suposades irregularitats en contractacions dels ajuntaments de Requena i Enguera durant l'any 2013 per servicis que presumptament no van ser prestats.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la instructora entén que els fets poden ser constitutius de delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, falsedat en document oficial, revelació de secrets, negociacions prohibides als funcionaris i tràfic d'influències.

En aquesta nova causa, derivada de la peça D -que se segueix per les presumptes irregularitats en l'adjudicació amb càrrec al pressupost d'Imelsa d'un servici denominat 'call center' a l'empresa Servimun- tenen la condició d'investigades un total de deu persones.

Entre aquests investigats figuren l'exalcalde de Requena Javier Berasaluce Ramos (PP) i l'actual primer edil del municipi, Mario Sánchez González (PSPV), així com els exalcaldes d'Enguera Santiago Arévalo Llácer (PP) i Óscar Martínez Poquet (PSPV).

Les diligències es dirigeixen també contra la qui fora secretària de l'Ajuntament d'Enguera, un assessor i un funcionari de la Diputació de València i tres empresaris: l'administrador de Servimun i els administradors de la firma Tècniques Legals Administratives (TLA).

En el cas de l'Ajuntament de Requena, la investigació se centra en l'abonament de tres factures entre març i agost del 2014 a TLA, en contra de l'informe de la interventora municipal, per treballs dels quals no existeix constància en cap expedient administratiu.

Igualment, el jutjat investiga l'adjudicació a Servimun pel procediment negociat sense publicitat a l'octubre del 2013 d'un contracte de 50.000 euros pel qual el consistori va acabar pagant, entre 2015 i 2016, factures per un total de 178.000 euros, "sense que existisquen evidències que determinen la realitat dels servicis prestats", segons s'arreplega en la resolució.

Pel que fa a l'Ajuntament d'Enguera, la instructora aprecia que existeixen indicis per a investigar un exalcalde per adjudicar un contracte a l'abril del 2013 i l'aleshores secretària municipal, que va emetre un informe favorable a eixa contractació.

El consistori, ja amb un altre alcalde al capdavant, va acabar pagant a l'agost de 2015 una factura de 21.780 euros a Servimun, per un concepte diferent a l'inicial del contracte: la regularització d'un càmping de la localitat.

En eixes presumptes irregularitats haurien intervingut, d'acord amb la resolució judicial, un assessor de l'aleshores president de la Diputació de València i un funcionari de la citada institució.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento