Comunitat Valenciana

Cvirus.- La Comunitat Valenciana repartirà fins demà les primeres 9.690 dosis d'AstraZeneca per a sanitaris

La Conselleria de Sanitat ha començat ja la distribució dels vials d'AstraZeneca i repartirà fins demà 9.690 dosis per a personal sanitari de segona línia en centres públics i privats de tota la Comunitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat.
Nova remesa de vacunes
Nova remesa de vacunes
DELEGACIÓN DE GOBIERNO
Nova remesa de vacunes

En concret, d'aquestes 9.690 dosis, 4.320 seran per al personal sanitari de segona línia de centres privats i les altres 5.370 per a personal de centres públics.

Aquesta vacuna s'emmagatzema en vials de 10 dosis que, a diferència d'altres vacunes, no necessiten ser reconstituïts per al seu ús. En aquest cas, també són necessàries dos dosis de la vacuna, i la segona dosi ha d'administrar-se entre 10 i 12 setmanes després de l'administració de la primera.

La vacuna pot conservar-se durant 6 mesos entre 2 i 8 graus centígrads i la seua durada, una vegada obert el vial, és de 6 hores a temperatura ambient i 48 hores si està refrigerada. A més, el seu transport no està contraindicat una vegada s'ha obert el vial. En el cas d'AstraZeneca, la Comissió de Salut Pública ha decidit que s'administre a persones d'entre 18 i 55 anys.

DADES DE VACUNACIÓ

D'altra banda, a Espanya s'han administrat fins a aquest dimarts 2.167.241 dosis de les vacunes contra la covid-19 de Pfizer i Moderna, la qual cosa suposa el 89,8 per cent de les distribuïdes entre les comunitats autònomes, que ascendeix a 2.412.555 unitats, entre les quals s'inclouen 196.800 dosis de la vacuna d'AstraZeneca, si bé encara no ha sigut punxada.

D'elles, la Comunitat Valenciana ha rebut 203.290 dosis i ja ha inoculat 196.489, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento