Comunitat Valenciana

Venedors ambulants protesten contra el tancament de mercats ambulants en 60 municipis

  • "Som comerç també i no volem ser ni més ni menys que ningú, solament demanem un tracte just i igualitari", denuncien.
  • El col·lectiu, que s'ha manifestat aquest dimecres al matí a València, lamenta la "falta d'empatia" amb la seua activitat.
Manifestació dels venedors ambulants a València.
Manifestació dels venedors ambulants a València.
ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS
Manifestació dels venedors ambulants a València.

Els venedors ambulants s'han manifestat aquest dimecres a València per a protestar contra la suspensió de l'activitat en mercats ambulants de 60 municipis de la Comunitat Valenciana, on els ajuntaments han decidit que no s'instal·len els llocs de venda al públic com a part de les restriccions establides per a frenar la pandèmia de la Covid-19.

El sector se sent "discriminat" i veu "injust" que se suspenga la seua activitat mentre en la resta de comerç no essencial, el sedentari, pot obrir fins el 18.00 hores.

"Som comerç també i no volem ser ni més ni menys que ningú, solament demanem un tracte just i igualitari", ha subratllat el secretari d'Agrupació Independent de Venedors Autònoms de la Comunitat Valenciana (AIVAV), Jorge Juan García, en declaracions a Europa Press.

Durant la protesta, convocada per AIVAV, juntament amb l'Associació Valenciana de Mercaders (AVAME), l'Agrupació Integral de Comerciants sense Establiment (AICSE) i la Plataforma mercat digne (PDM), han portat cartells com 'Els mercats ambulants municipals també som comerç' 'Estem a l'aire lliure', 'Mercat = comerç local' o 'Ja n'hi ha prou de criminalitzar el comerç ambulant!'.

I és que segons ha apuntat el secretari d'Aivav el que reivindiquen és "igualtat". "Si s'obri s'obri per a tots", ha puntualitzat.

La marxa ha arrancat en la Plaça de l'Ajuntament de València, on els manifestants han entregat un manifest al consistori amb les seues reivindicacions, després de la recent paralització de la seua activitat.

Han intentat reunir-se amb l'alcalde Joan Ribó, però no ha sigut possible. A més, Jorge Juan ha lamentat que, almenys en el cas de València, se'ls va tancar "d'un dia per a un altre, sense previ avís, sense donar-los temps a poder vendre l'estoc".

Carta a Ximo Puig perquè intercedisca

Des d'allí s'han dirigit el Palau de la Generalitat, on al manifest sobre el tancament en la ciutat de València han sumat un altre sobre la situació que afecta fins a 60 municipis de tota la Comunitat. Ací s'han sentit "millor acollits" que en el consistori, ha comentat el responsable d'Aivav.

Les associacions de comerciants ambulants han entregat en el Palau una carta dirigida al president de la Generalitat, Ximo Puig, "amb la finalitat de fer-li partícip de la situació" que travessa aquest. "La venda ambulant som el comerç més antic amb una història de segles i no podem consentir eixa falta d'empatia amb la nostra activitat per part de les administracions", expliquen en la carta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento