Comunitat Valenciana

El jutjat arxiva la causa contra Camps i altres càrrecs pels contractes per a la visita del papa

  • S'investigava si es van cometre delictes de prevaricació i malversació entre diverses mercantils i la FVEMF.
  • En la interlocutòria s'explica que no s'ha després "cap indici" de sostracció o apropiació ni de desviació irregular.
Francisco Camps en una imatge d'arxiu
Francisco Camps en una imatge d'arxiu
CORTS VALENCIANES
Francisco Camps en una imatge d'arxiu

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València ha ordenat el sobreseïment provisional de la causa oberta contra l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps i altres càrrecs -entre ells el qui fora vicepresident del Consell Víctor Campos i el bisbe auxiliar de València Esteban Escudero- per presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF) per a la visita del papa Benet XVI a la ciutat el 2006.

En la causa figuren també el representant legal de la fundació, Francisco Javier Jiménez; el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Corbí; Enrique Pérez Boada, comissionat de la visita de Benet XVI, i Henar Molinero, secretària general de la fundació.

Així consta en una interlocutòria -datada aquest dijous, 10 de desembre, i consultada per Europa Press- en la qual es recorda que el jutjat investigava des del 2016 si es van cometre delictes de prevaricació i malversació en els contractes subscrits entre diverses mercantils i la FVEMF per a la visita del pontífex a la capital del Túria.

Conclosa la instrucció, les defenses dels investigats van sol·licitar l'arxiu de la causa, mentre que la Generalitat Valenciana va demanar la incoació de procediment abreujat. El fiscal va demandar seguir la causa contra Francisco Camps, Víctor Campos i Enrique Pérez Boada, d'un costat, i monsenyor Escudero, Antonio Corbí Copoví i Francisco Javier Jiménez, d'un altre, i va advocar pel sobreseïment provisional per a Henar Molinero.

Ara, el jutjat ha decidit arxivar la causa. Entre altres arguments, assenyala que "cap indici s'ha després al llarg de la investigació que els funcionaris públics que tenien a la seua disposició els fons públics hagueren sostret aquest, se'ls hagueren apropiat o hagueren consentit que uns altres els sostragueren o apropiaren".

A més, considera que no existeix cap indici que els dos milions d'euros que es van aportar a la fundació "s'hagueren aconseguit mitjançant el desviament irregular d'una partida pressupostària de fons públics, com s'afirma en l'escrit del Fiscal i, sobretot, res ha quedat indiciàriament provat respecte a l'element subjectiu del tipus, això és, l'ànim de lucre que hauria d'estar present en el moment de desenvolupar la conducta".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento