Comunitat Valenciana

El Govern trau a concurs les obres d'urbanització de l'antiga caserna d'Enginyers de València

  • El pressupost de licitació dels treballs és de 3,45 milions d'euros, amb un termini d'execució de 16 mesos.
  • Aquesta actuació permetrà la construcció de 370 nous habitatges en una zona degradada al costat del carrer Sant Vicent.
  • L'adequació de l'entorn farà possible la nova edificació del CEIP Sant Ángel de la Guarda, inclòs en 'Edificant'.
Los terrenos están delimitados por las calles San Vicente, Uruguay, Francisco Climent y Dolores Alcayde.
Los terrenos están delimitados por las calles San Vicente, Uruguay, Francisco Climent y Dolores Alcayde.
20MINUTOS
Los terrenos están delimitados por las calles San Vicente, Uruguay, Francisco Climent y Dolores Alcayde.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través del consell d'administració de Sepes, ha autoritzat la licitació de les obres d'urbanització dels terrenys en desús de la caserna d'Enginyers de València, tal com es va comprometre el ministre, José Luis Ábalos, el mes de setembre passat i com va avançar aquest dimecres a València.

Segons han informat fonts d'aquest departament, el pressupost de licitació dels treballs ascendeix a 3.451.061 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució d'aquesta actuació és de 16 mesos.

Les obres, que es desenvoluparan en els terrenys compresos entre els carrers Sant Vicent, l'Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde, permetran l'edificació de 370 habitatges, destinats a lloguer assequible del Pla 20.000 d'Habitatge. Addicionalment, les obres modernitzaran les infraestructures generals confrontants i permetrà la integració racional dels nous àmbits en el teixit urbà existent, configurant-se com una important operació de rehabilitació urbana per a la ciutat de València.

A més, la urbanització d'aquest entorn també suposarà l'adequació del terreny per a l'edificació del nou col·legi públic Sant Ángel de la Guarda, inclòs en el pla Edificant de la Generalitat amb una inversió de 7,9 milions d'euros. Actualment, el centre es troba en barracons en l'avinguda Gaspar Aguilar després d'abandonar la seua ubicació original en les antigues casernes.

Pla 20.000

El Ministeri que dirigeix Ábalos té com a "repte prioritari" facilitar l'accés de la ciutadania al gaudi d'un habitatge digne i adequat. En aquest sentit, el Reial decret llei 7/2019, de mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer, ja va establir diferents mesures per a dinamitzar l'oferta d'habitatge en lloguer assequible, entre elles la mobilització de sòl públic.

Per a això, davant la tensió del mercat del lloguer en els últims anys, especialment en determinats àmbits del territori nacional, Mitma impulsa el denominat Pla 20.000.

Aquest pla promou diferents actuacions per a incrementar l'oferta d'habitatge en lloguer assequible, inicialment amb el foment de 20.000 habitatges, sense perjudici de la seua continuïtat amb major ambició.

Es tracta d'habitatges amb renda limitada i per a arrendataris amb un límit d'ingressos, que es desenvoluparan mitjançant promoció pública o a través de fórmules de col·laboració públic-privades, amb drets de superfície i concessions de fins a 75 anys.

Tres sistemes de gestió

El Pla 20.000 articula tres sistemes de gestió:

- Els habitatges per a lloguer assequible promoguts amb finançament del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021.

- Els habitatges per a lloguer assequible promoguts en col·laboració amb altres Administracions mitjançant convenis específics.

- Els habitatges per a lloguer assequible promoguts en sòl propietat de Sepes.

El Pla 20.000, els habitatges del qual s'ajusten a paràmetres mediambientals rigorosos, seguint els objectius estratègics de l'Agenda Urbana Espanyola i de l'Agenda 2030, contribueix a desenvolupar la funció social de l'habitatge i s'articula també mitjançant col·laboració entre diferents administracions, apunten des de Mitma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento