Comunitat Valenciana

El TSJCV ratifica les limitacions a la mobilitat nocturna i les reunions socials a la Comunitat Valenciana

  • La llei de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública proporciona "suficient cobertura normativa substantiva".
Avís de restricció a la mobilitat a València
Avís de restricció a la mobilitat a València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Avís de restricció a la mobilitat a València

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat les limitacions a la mobilitat nocturna -que el Consell ha fixat entre les 00.00 i les 06.00 hores- i a les reunions socials (fins a sis persones) acordades per la Generalitat dissabte passat 24 d'octubre, abans de la declaració de l'estat d'alarma, i amb efecte fins al pròxim 9 de desembre, informa l'alt tribunal.

La Fiscalia havia informat prèviament en el sentit de no oposar-se a la ratificació. La sala entén que la Llei Orgànica 3/86, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, proporciona "suficient cobertura normativa substantiva per a l'adopció de mesures sanitàries limitatives de llibertats i drets fonamentals".

"Les dues mesures que ara tractem suposen únicament la restricció o limitació de llibertats i drets fonamentals, no la suspensió dels mateixos (açò no és una qüestió de matís, sinó de cardinal transcendència)", sosté el tribunal en una interlocutòria notificada aquest dimarts.

D'aquesta manera, la restricció a la mobilitat entre les 0.00 i les 6.00 hores amb determinades excepcions suposa una "limitació temporal" al dret a la lliure circulació i a més conté "molt importants excepcions", precisa la sala.

Per la seua banda, la reducció a un màxim de sis persones no convivents de les agrupacions o reunions familiars i/o socials "no passa de la categoria de limitació del dret de reunió, mai de suspensió del mateix".

Els magistrats recorden que el Tribunal Constitucional "admet l'establiment de mesures concretes limitatives de l'efectiu exercici de drets fonamentals sense haver d'acudir necessàriament a l'anomenat dret d'excepció".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento