Comunitat Valenciana

Les matriculacions de turismes cauen un 11,6% a la Comunitat Valenciana al setembre

Les matriculacions de turismes van caure un 11,6% a la Comunitat Valenciana el passat mes de setembre, fins a les 6.326 unitats, segons dades de les associacions de fabricants (Anfac), concessionaris (Faconauto) i venedors (Ganvam), els quals situen en un 13,5% la caiguda del conjunt del país.
Una dona obri un cotxe aparcat en l'interior d'un concessionari (Imatge d'arxiu)
Una dona obri un cotxe aparcat en l'interior d'un concessionari (Imatge d'arxiu)
Iñaki Berasaluce - Europa Press
Una dona obri un cotxe aparcat en l'interior d'un concessionari (Imatge d'arxiu)

D'aquesta manera, en l'acumulat de l'any, les matriculacions han retrocedit un -45,3% a la Comunitat Valenciana, amb 57.241 unitats venudes. Aquest descens és més acusat que en el conjunt nacional, on en el que va d'any s'ha registrat una baixada del -38,3%.

Pel que fa als vehicles comercials lleugers, les vendes van créixer un 6,4% a la Comunitat Valenciana el mes passat, amb 1.111 unitats, per sota de la línia amb Espanya (+7,4%). En l'acumulat, van sumar 9.346 vehicles, un -33,7% menys que en el mateix període de l'any anterior.

A més, al setembre es van vendre en la Comunitat Valenciana 178 vehicles industrials, un -1,1% menys que en el mateix mes del 2019, mentre que la mitjana del país va créixer un 13,6%. En els nou primers mesos de l'any, la matriculació d'aquests vehicles va descendir un -36% a la Comunitat Valenciana, amb 1.060 unitats, mentre la mitjana del país va baixar un -25,7%.

El mes passat es va matricular a la Comunitat Valenciana un autobús, per la qual cosa sumen un total de 17 els venuts en el que va d'any en la regió, un 59,5% menys que en el mateix període del 2019. En tot el país les vendes van caure un -47,6% fins al setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento