Comunitat Valenciana

Debat.- El Consell promet 405 milions a empreses amb nous fons de creixement i "resiliència"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha promès aquest dilluns la creació de dos fons autonòmics per a ajudar les empreses a combatre la crisi: un de creixement per a generar companyies de gran grandària i un altre de "resiliència" per a reforçar la solvència de les mitjanes, amb un pressupost conjunt de 405 milions fins al 2027.

Es tracta de dos nous mecanismes de l'Institut Valencià de Finançament (IVF) per a firmes que fomenten l'emprenedoria innovadora. "Qui salva una empresa, salva ocupacions, salva famílies i salva futur", ha reivindicat en el Debat de Política General en Les Corts.

A més d'aquests fons 'Fovace' i FVR, respectivament, Puig ha anunciat la intenció de destinar 277 milions en els pròxims set anys per a consolidar Parc Sagunt (València) com un dels majors parcs empresarials d'Europa, fins a deu milions de metres quadrats mitjançant el desenvolupament urbanístic de la seua àrea logística.

GIGAFACTORIA DE BATERIES DE LITI

Altre dels anuncis econòmics és la intenció d'implantar en sòl valencià una gigafactoria de bateries de liti que puga proveir al sud d'Europa, "un macroprojecte de gran impacte liderat per empreses tractives de la Comunitat Valenciana".

Aquesta gigafactoria, ha augurat Puig, servirà per a les fàbriques d'automòbils d'Espanya, com Ford Almussafes, i per a oferir solucions d'emmagatzematge energètic. El pressupost públic està estimat en deu milions, amb vista a mobilitzar "centenars de milions" en el sector privat a llarg termini.

Paral·lelament, la Generalitat preveu desplegar l'Estratègia Valenciana d'Intel·ligència Artificial, per mitjà de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), des d'Alacant i amb un pressupost de 90 milions fins al 2027.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento