Comunitat Valenciana

La Policia recupera 68 obres d'arts de pintors valencians i deté un home

Agents de la Policia Nacional han recuperat 68 obres d'art de diferents pintors valencians, algunes d'elles amb un valor en el mercat de 50.000 euros, i han detingut un home, de 57 anys, segons ha informat Prefectura en un comunicat.
Nota De Premsa I 2 Fotografies:"La Policia Nacional Recupera 68 Obres D'Art De Pintors Valencians I Deté A Un Home "
Nota De Premsa I 2 Fotografies:"La Policia Nacional Recupera 68 Obres D'Art De Pintors Valencians I Deté A Un Home "
POLICÍA NACIONAL
Nota De Premsa I 2 Fotografies:"La Policia Nacional Recupera 68 Obres D'Art De Pintors Valencians I Deté A Un Home "

La Policia va obrir una investigació a l'agost, quan va tindre coneixement que un home havia accedit al domicili d'un mort, que havia sigut marxant de professió, i posteriorment havia venut gran part de les obres d'art que allí es trobaven. Aquest home va poder accedir a la vivenda després d'aconseguir una còpia de la clau que l'amo hauria facilitat en el passat a una tercera persona.

Una veïna del domicili va cridar al fill del difunt per a preguntar-li si estava en el mateix, ja que durant tot el dia havia observat diverses persones traient quadres de casa de son pare i introduint-los en un cotxe.

El fill va cridar aleshores al 091 i es va dirigir fins a la vivenda, on li esperava un indicatiu policial amb el qual va pujar. En accedir es van trobar amb tres persones i va reconéixer a una d'elles com el germà d'un amic de son pare, qui va manifestar que aquest li havia donat permís i que havien accedit amb una clau que els havia proporcionat un amic del difunt.

En eixe moment, les tres persones van abandonar de manera voluntària el domicili i van fer entrega de la clau. El fill del propietari va observar que faltaven diversos quadres i obres, alguns d'ells de gran valor, podent arribar a aconseguir en el mercat d'art un valor de 50.000 euros.

Els agents van esbrinar seguidament que un home havia realitzat en dos dies seguits dos compres de quadres i gravats a un altre en un pis del districte de Patraix i van concertar una cita per a realitzar una tercera compra.

El dia abans que es duguera a terme l'última transacció, el comprador va cridar al venedor per a concretar hora, moment en què aquest li va manifestar que la policia havia estat en el pis amb una persona i que anava a esborrar el seu número de telèfon i no anaven a dur a terme la venda.

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van recuperar i van intervenir 68 obres d'art de diferents pintors valencians, entre elles 62 quadres i una maleta amb diversos gravats, totes elles venudes prèviament pel sospitós, i després de diverses gestions van esbrinar la identitat del mateix, qui va ser localitzat en un carrer del districte de Patraix i detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força en domicili.

L'home, amb nombrosos antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento