Comunitat Valenciana

Puig anuncia un sistema de depuració d'aigües residuals per a regenerar 25 milions de m3 d'aigua al Baix Segura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell presentarà la setmana vinent a Almoradí (Alacant) el Pla Vega Renhace, que inclou entre les seues actuacions un important un programa per a la millora de la depuració d'aigües residuals que permetrà regenerar 25 milions de m3 al Baix Segura.

El president ha assenyalat que aquest pla de depuració, que s'executarà mitjançant la implantació de tractament terciari més dessalació, es durà a terme en les 29 depuradores del Baix Segura, i possibilitarà la reutilització del 100% de l'aigua, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Es tracta, com ha remarcat el cap del Consell, d'un "important projecte d'economia circular", que s'inscriu dins un pla mes ampli, el Pla Vega Renhace, "forjat des de la participació, comptant amb la ciutadania".

El màxim responsable del Consell ha donat aquests detalls durant la seua participació per videoconferència en l'acte d'obertura del congrés estatal 'Inundacions. Prevenció i adaptació', que se celebra a Oriola hui dijous i demà divendres.

Puig ha assenyalat que Vega Renhace "és un pla estratègic integral, que aborda aspectes territorials, d'infraestructures, socials, econòmics i culturals, amb propostes concretes d'actuació en la comarca, per a fer-la resilient en el context de l'emergència climàtica".

El titular del Consell ha recalcat que l'objectiu d'aquest pla "és impulsar la col·laboració de totes les administracions, des del diàleg, la coordinació i el consens".

Així mateix, Puig ha anunciat que el Ple del Consell aprovarà en la seua reunió d'aquest divendres el Pla de Dinamització i Governança Turística del Baix Segura, "amb l'objectiu de crear i consolidar una oferta amb criteris de sostenibilitat, competitivitat i equilibri territorial".

Puig ha afegit que Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació d'Alacant "aportaran -de manera conjunta i en la mateixa proporció- 1,2 milions d'euros en els pròxims 3 anys" per a desenvolupar aquesta iniciativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento