Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Un jutjat cita com a investigats dos càrrecs de Sanitat després d'una querella per falta d'EPI

El Jutjat d'Instrucció 1 de València ha citat a declarar com a investigats una alt càrrec de la Conselleria de Sanitat i el gerent de l'àrea de salut de l'Hospital General d'Alacant després d'una querella interposada per un grup d'advocats que van denunciar falta de mitjans de protecció contra la Covid-19 en els professionals sanitaris.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el jutjat ha incoat diligències prèvies per un delicte contra els drets dels treballadors arran de la querella interposada per un grup d'advocats que s'han personat en la causa com a acusació popular.

El magistrat titular d'aquest òrgan ha citat a declarar en qualitat d'investigats el director gerent de l'àrea de salut de l'Hospital General d'Alacant i la directora general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat el pròxim 3 de desembre a les 11.00 i les 11.30 hores, respectivament.

Segons avança aquest dilluns Las Provincias, la querella es va presentar inicialment a Alacant, encara que el jutjat es va inhibir a favor dels òrgans de València, on té la seu de la Conselleria de Sanitat.

La querella fa una relació de les diferents peticions formulades des dels sindicats per a reclamar mesures de protecció des de l'inici de la pandèmia i exposa una situació que consideren els querellants que pot ser constitutiva d'un delicte contra els drets dels treballadors i dret a la seguretat i higiene en el treball.

D'acord amb la mateixa informació, a més de les compareixences fixades per a desembre, els querellants volen conéixer els plans de prevenció, nombre d'EPI disponibles i les comunicacions entre diferents organismes en l'inici i pitjors moments de la crisi sanitària.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento