Coronavirus.- Baixen els índexs de presència del virus en les aigües residuals de València

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua de València, Elisa Valia, ha informat dels últims resultats de l'anàlisi de les aigües residuals de la ciutat de València com a "mesura d'anticipació" del coronavirus, i ha precisat que hi ha uns índexs "més baixos".
La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia
La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA

Així ho ha indicat Valia, qui ha assenyalat que els "barris prioritaris", és a dir, aquells amb major presència del virus ara mateix, són Benicalap, Orriols, Torrefiel i Mestalla, que "es manté respecte als últims dies".

Segons Valia, aquests resultats "validen la capacitat d'aquesta ferramenta, ja que coincideixen amb l'augment o descens dels PCR confirmats per la Conselleria de Sanitat". "D'aquesta manera tornem a validar la capacitat d'anticipació d'aquesta ferramenta com la millor mesura de prevenció del coronavirus", ha explicat Valia.

En aquest sentit, la regidora ha puntualitzat que "el repunt que mostrava la ferramenta la setmana passada coincideix amb els repunts de PCR confirmats per la Conselleria de Sanitat" i que per tant "ara que tenim uns índexs més baixos, deduïm que això també es replicarà en les PCR".

Quant als barris amb major incidència de restes de Covid-19 i que per tant "són prioritaris" per al consistori valencià, són: Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla. Sobre aquest últim, que també era un sector a tindre en compte la setmana passada, "es manté perquè encara té uns nivells comparativament alts dins de la ciutat".

Encara que Valia ha remarcat que "els sectors que ara estan com a prioritaris estan molt per sota dels de la setmana passada, cal posar en relleu l'eficàcia de les mesures preventives que és la raó de ser d'aquesta ferramenta".

"El missatge tant als valencians i a les valencianes com als i les turistes que vullguen vindre a visitar-nos és de tranquil·litat, està controlat, tenim una ferramenta d'un gran potencial i utilitat", ha conclòs la regidora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento