Comunitat Valenciana

Detinguts cinc joves a Elx per immobilitzar un tren en ser recriminats per viatjar sense bitllet

Agents de la Comissaria de la Policia Nacional a Elx han detingut cinc joves, un d'ells menor d'edat, que presumptament van immobilitzar un tren de rodalies després que se'ls recriminara que viatjaven sense bitllet. Van accionar la palanca d'emergències, van detindre el comboi i van paralitzar el servici fins que els operaris de l'empresa van poder restablir la circulació, segons ha informat Prefectura en un comunicat.
Cinc jóvens detinguts per immobilitzar un tren de rodalies i paralitzar la circulació ferroviària
Cinc jóvens detinguts per immobilitzar un tren de rodalies i paralitzar la circulació ferroviària
CNP
Cinc jóvens detinguts per immobilitzar un tren de rodalies i paralitzar la circulació ferroviària

La investigació ha sigut duta a terme per policies pertanyents al Grup de la UDEV de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Elx, els quals han actuat de manera coordinada amb el personal de Renfe-operadora, entitat pública empresarial dependent del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Representants de Renfe van interposar una denúncia relacionada amb que un grup de joves havia accedit a un dels vagons del comboi de rodalies que realitzava el trajecte entre les localitats d'Alacant i Múrcia sense abonar prèviament el tiquet del viatge.

Quan l'interventor del tren els va cridar l'atenció, els joves, lluny de reconéixer la seua falta, li van increpar i van mostrar un actitud desafiadora i amenaçadora. I en un moment determinat van tirar de la palanca d'emergències i van immobilitzar el tren impedint la seua marxa.

Amb aquesta acció, el tren va estar detingut per espai de quasi quinze minuts, ocasionant un greu perjuí per a la resta de trens en servici, els quals es van veure obligats a immobilitzar la seua marxa o el seu inici de recorregut amb la finalitat d'evitar una col·lisió entre ells. També es va perjudicar als viatgers del comboi, que van quedar retinguts fins que el tren va poder continuar circulant.

L'interventor es va posar en contacte amb el Centre de control de trànsit de rodalies a València, que va actuar de forma coordinada amb la Sala del 091 de la Policia Nacional, i va indicar que el tren de rodalies es dirigia cap a la ciutat d'Elx. Fins a allí es van personar diversos indicatius policials i es van iniciar les primeres actuacions de la Policia Nacional.

Interposada la denúncia, van continuar les gestions d'investigació necessàries per a aconseguir la perfecta identificació dels components del grup de joves que havien dut a terme tan incívica acció.

D'aquesta manera es va establir un dispositiu de vigilància continuat en la localitat de Callosa del Segura (Alacant) a fi de localitzar, identificar i procedir a la detenció dels autors, tasca laboriosa ja que els mateixos ja comptaven amb antecedents policials previs i coneixedors de la seua acció il·lícita van procedir a ocultar-se, dificultant l'activitat policial.

Si bé, finalment van aconseguir localitzar els presumptes autors dels fet i els van detindre en l'espai d'una setmana.

Els arrestats, amb edats compreses entre els 16 i els 21 anys, van ser acusats d'un delicte de desordres públics i posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant, a excepció d'un d'ells, menor d'edat, que va ser posat a disposició a la Fiscalia de Menors d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento