Comunitat Valenciana

Empreses acusen Ribó de "buscar un boc expiatori" en l'oci nocturn i exigeixen més "rigorositat"

  • Reclamen "que no estigmatitze ni assenyale de forma injusta a l'activitat econòmica de les pimes de l'oci".
  • L'alcalde de València s'ha mostrat preocupat en els últims dies pels contagis en aquest tipus d'activitats.
Espacio de ocio en una discoteca.
Espacio de ocio en una discoteca.
SGAE/FASYDE - Archivo
Espacio de ocio en una discoteca.

Empreses d'oci integrades en la Coordinadora Hoteleria dels Barris de València han acusat l'alcalde de València, Joan Ribó, de valorar "de forma parcial i arbitrària" la qüestió dels rebrots de Covid-19 i de buscar "un boc expiatori" en l'oci nocturn.

Ribó ha expressat aquest divendres la seua preocupació pels brots de Covid-19 associats a l'àmbit social i ha revelat que des de l'Ajuntament s'ha parlat "de manera informal" amb la Generalitat Valenciana perquè aquest "es plantege seriosament el tema que cal fer alguna cosa" amb l'oci nocturn. "Les nostres dades ens indiquen que la cosa s'està posant molt preocupant i estem advertint la Generalitat perquè prenga les mesures convenients però és ella" qui ha de fer-ho.

Sobre aquest tema, des de la Coordinadora Hoteleria dels Barris de València lamenten que l'alcalde plantege "el tancament de l'oci nocturn, valorant de forma parcial i arbitrària el conflicte dels rebrots, assignant un protagonisme a l'oci que no es correspon amb les dades objectives que està difonent l'administració sanitària". En aquest sentit, reclamen "una anàlisi rigorosa del problema dels rebrots que no estigmatitze ni assenyale de forma injusta a l'activitat econòmica de les pimes de l'oci".

En la mateixa línia, recalquen que és "imprescindible diferenciar els rebrots que es produeixen en el context de l'activitat social d'aquells que es vinculen exclusivament a l'activitat en els locals d'oci".

"És injust i arbitrari -sostenen- assignar els rebrots de les celebracions multitudinàries en diferents àmbits de socialització a l'activitat dels locals d'oci, promovent el seu tancament, quan l'oci reglat i inspeccionat és l'únic mur de contenció davant de l'oci descontrolat".

La plataforma insisteix en "el compromís social i el treball que estan desenvolupant els locals d'oci per a evitar que s'estigmatitze una activitat empresarial que, en aquests moments, està en una situació crítica, amb uns nivells de facturació del 30% pel que fa a les xifres de l'any anterior".

Campanyes de conscienciació ciutadana

El col·lectiu adverteix que, "tot el treball i esforç dels empresaris i el sector de poc serveix si, paral·lelament, no s'activen campanyes de conscienciació ciutadana relacionades amb l'oci en totes les seues manifestacions.

"És imprescindible transmetre missatges de prevenció i de responsabilitat social al conjunt de la ciutadania, de forma molt especial als joves". "Des de la Coordinadora estem disposats a col·laborar en tot tipus d'accions i campanyes que vagen encaminades a la conscienciació ciutadana sobre els riscos de la malaltia i la necessitat de no relaxar-se", s'ofereixen.

Finalment, demanen que des del consistori "s'actue contra tot tipus de conductes irresponsables, sobretot davant les festes il·legals, els 'botellots' i altres celebracions espontànies i/o multitudinàries que se celebren en la via pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento