Comunitat Valenciana

El TSJCV ratifica l'arxiu de la querella presentada per Ortiz (PP) contra el socialista José Muñoz per injúries

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ratificat l'arxiu de la causa oberta arran de la querella que va interposar la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, contra el secretari d'Organització i diputat del PSPV-PSOE, José Muñoz, per injúries i calúmnies per unes declaracions del parlamentari en les quals recordava que Anticorrupció va demanar la seua imputació quan era regidora d'Urbanisme a Oriola (Alacant) per presumptament afavorir la seua família. La resolució judicial insisteix que la 'popular' no ha facilitat proves que justifiquen continuar el procediment.
JOSÉ MUÑOZ
JOSÉ MUÑOZ
PSOE
JOSÉ MUÑOZ

Així figura en una interlocutòria, datada aquest dijous 23 de juliol i consultada per Europa Press, en la qual s'assenyala que ja el passat dia 8 la instructora va dictar una interlocutòria en la qual considerava que no pertocava al processament de José Muñoz. Davant d'aquesta decisió, la representació d'Eva Ortiz va interposar un recurs de reforma, mentre que el fiscal i el parlamentari socialista es van oposar al mateix.

Ara, la magistrada desestima l'al·legació d'Ortiz argumentant, entre altres qüestions, que en aquest cas es tracta d'un delicte privat, que la càrrega de la prova la té l'acusació i que cap element ha facilitat en aquest procediment del qual es desprenga, ni tan sols mínimament, la concurrència d'eixe 'animus calumniandi' o, millor, del que arranque un juí de ponderació favorable al dret a l'honor i contrari al dret a la llibertat d'expressió o d'informació".

"No ho va fer en la querella i tampoc en la compareixença, limitant-se en aquest últim acte a afirmar i amb caràcter general la seua presència", assevera.

Després de conéixer la resolució judicial, el secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha considerat que l'arxiu de la querella presentada contra ell per la dirigent 'popular' "forma part d'una llarga llista de derrotes judicials del PP" i demostra "que la justícia actua davant de l'obsessió del Partit Popular per embrutar la imatge del socialisme".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento