Comunitat Valenciana

Rescatada una senderista amb traumatismes i fractures després d'una caiguda entre Xátiva i Novetlé

Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb efectius de Bombers i Policia Local de Xátiva (València), han rescatat una senderista amb múltiples traumatismes i fractures després de patir una caiguda en una zona situada entre aquest municipi i el de Novetlé, segons ha informat la Comandància de València en un comunicat.
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil.
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil.
GUARDIA CIVIL-ARCHIVO
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Guàrdia Civil.

El rescat d'aquesta dona, de 21 anys i de nacionalitat espanyola, es va dur a terme aquest dimecres a la nit després que la Guàrdia Civil de València tinguera coneixement que una senderista es trobava ferida en una cama després d'haver caigut en la zona coneguda com la Creueta, entre Xàtiva i Novetlé. Les lesions patides en la caiguda impedien a la senderista caminar.

Després de rebre l'avís corresponent, membres del GREIM de la Guàrdia Civil de València es van desplaçar juntament amb efectius de Bombers i Policia Local de Xátiva fins a la zona en la qual podia trobar-se aquesta persona amb la finalitat de localitzar-la, iniciar la cerca i auxiliar-la.

Així, una vegada obtinguda la seua ubicació mitjançant una aplicació mòbil es va aconseguir localitzar la dona i arribar fins a ella sobre les 23.30 hores després d'una marxa de més d'una hora pel camp, ha destacat la Comandància. Igualment, ha ressaltat que l'equip de rescat va haver de portar a la ferida en llitera durant unes tres hores per a poder evacuar-la i portar-la fins al lloc on va ser atesa pels servicis sanitaris.

Després d'açò, la senderista va ser traslladada a l'hospital de Xátiva per a seguir rebent assistència per les múltiples lesions patides en la caiguda, ha agregat la Guàrdia Civil, que ha apuntat que "gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els participants en aquesta actuació" es va aconseguir realitzar el rescat i evitar "així un mal major".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento