Comunitat Valenciana

Les vendes del comerç minorista cauen un 16,9% al maig a la Comunitat Valenciana

Les vendes del comerç minorista van caure un -16,9% a la Comunitat Valenciana al maig comparació amb el mateix mes de 2019, menys que la mitjana nacional que va registrar un descens del 20,2% interanual, però les va elevar un 19,3% respecte a abril, a causa que els locals comercials van anar reobrint les seues portes conforme els territoris avançaven en la desescalada, segons ha informat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
Interior d'una tenda de roba.
Interior d'una tenda de roba.
Rober Solsona - Europa Press
Interior d'una tenda de roba.

El retrocés de la Comunitat Valenciana va ser el sisé més moderat per comunitats, amb Galícia amb -11,3% en un extrem de la taula i Balears, amb -28,7%, en l'altre, juntament amb la ciutat autònoma de Melilla (-34%).

D'aquesta manera, en l'acumulat dels cinc primers mesos de l'any, les vendes del comerç minorista a la Comunitat Valenciana van retrocedir un -10,3%, per sota de la mitjana nacional (-12,2%).

També l'ocupació a la Comunitat Valenciana va retrocedir menys que a Espanya al maig, en contraure's un -2,7%, també menys que la mesura del país (-3,6%).

No obstant açò, en els cinc primers mesos, l'ocupació del sector es va mantindre sense variacions a la Comunitat Valenciana, mentre que en el conjunt nacional va baixar un -1%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento