Comunitat Valenciana

València suspèn les seues Falles 2020 pel coronavirus

L'Ajuntament de València i representants del món faller han decidit suspendre les Falles del 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19 i deixar les celebracions per al 2021.

Així ho ha comunicat l'alcalde, Joan Ribó, en roda de premsa aquest dimecres a la vesprada juntament amb el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, després de reunir-se durant la vesprada amb artistes fallers i representants de les comissions.

Ribó ha anunciat un pla específic de suport a la festa, així com la proposta que les Falleres Majors de València 2020, Consuelo Llobell i Carla García, continuen exercint el 2021.

Les Falles se sumen a la suspensió d'altres festes de la Comunitat Valenciana, com la Magdalena de Castelló i les Fogueres d'Alacant, que es van decidir suspendre aquest dimarts.

La crisi sanitària global deslligada per la Covid-19 va provocar al març que s'ajornaren les Falles de València amb juliol com a data provisional. Les festes només havien sigut paralitzades anteriorment per conflictes bèl·lics i una taxa en el segle XIX.

En concret, es van suspendre per estar el país immers en guerres, la de Cuba de l'any 1896 i la Civil, i una més per motius econòmics, quan la pujada a 60 pessetes de l'impost municipal l'any 1886 pel muntatge en el carrer va portar a les comissions, de forma individual, a no ocupar la via pública.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento