Comunitat Valenciana

Puig crida a la "màxima prudència" en la desescalada: "No volem fer d'açò una carrera"

  • "Cal abordar el procés amb molta responsabilitat", ha comentat el president de la Generalitat Valenciana.
Compareixença de Ximo Puig en el Palau de la Generalitat
Compareixença de Ximo Puig en el Palau de la Generalitat
GVA
Compareixença de Ximo Puig en el Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la Comunitat Valenciana compleix els requisits per a passar a la fase 1 de desescalada a partir del pròxim 11 de maig i ha assenyalat que "està en molt millor situació" que altres comunitats com Catalunya o Madrid. En tot cas, ha cridat a actuar des de "la màxima prudència". "No volem fer d'açò una carrera, sinó fer-ho amb seguretat i rigor", ha afirmat.

Així ho ha manifestat el cap del Consell, que ha donat a conéixer l'aplicació d'un projecte pioner per a detectar coronavirus en aigües residuals, en ser preguntat per la seua opinió sobre la petició de desconfinament d'altres territoris.

Sobre aquest tema, Puig ha comentat que "cal abordar el procés amb molta responsabilitat". S'ha referit a Catalunya per a dir que li pareix que el plantejament d'aquesta comunitat és "prou raonable", ja que, si no s'està en condicions d'abordar amb seguretat, allò honest és fer-ho només en algunes àrees".

"Nosaltres, si hi haguera algun departament de salut que estiguera en eixes condicions, tampoc demanaríem passar, perquè açò no és una carrera d'accelerar sense més", ha asseverat.

"Els governants han de ser responsables"

Respecte a Madrid, ha declarat: "Els governs han de ser responsables i cadascú ha d'assumir la seua responsabilitat i també el Govern d'Espanya, que estic segur que farà allò que corresponga perquè són els experts els que han anat determinant els indicadors".

En aquest punt, Puig ha recordat que "la pandèmia no ha passat, estem millor que fa setmanes, però no podem tindre la temptació d'oblidar-nos perquè seria un greu error".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento