1Kmkids, l'aplicació per planificar les passejades amb els xiquets respectant les restriccions

Victoria Barbeta, alumna del màster d'Enginyeria Geomàtica i Geoinformació de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha desenvolupat l'app 1KmKids, que pretén ajudar les famílies a planificar les passejades amb els menors i complir les restriccions d'espai i temps per evitar la Covid-19.

El funcionament de l'aplicació, disponible per Android i que es basa en el posicionament a temps real, és "molt senzill", diu Barbeta. "Primer cal activar la ubicació del mòbil. A continuació, demana situar el domicili de l'usuari (...) i les coordenades s'emmagatzemen respectant-ne la privadesa", explica.

Apareixerà un mapa amb un quilòmetre de radi centrat en el domicili i la localització de l'usuari. Si supera els 600 metres, el símbol canviarà a un color taronja i, si depassa el quilòmetre, el marcador es posarà roig i el mòbil vibrarà fins que l'usuari es torne a situar dins del cercle.

TEMPORITZADOR

L'app també compta amb un temporitzador d'una hora que avisa quan han transcorregut trenta minuts per recordar que cal tornar a casa.

De la seua banda, el professor del màster d'Enginyeria Geomàtica i Geoinformació Ángel Marqués destaca la utilitat d'aquesta eina per "ajudar els pares a planificar els passeigs amb els més xicotets de casa".

"Gràcies a la tecnologia de geoposicionament dels 'smartphones' i la cartografia en línia -assenyala l'expert- és possible crear apps per posicionar qualsevol element en el temps i l'espai. En aquest cas representem el pare o la mare i el menor dins de la zona autoritzada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento