Comunitat Valenciana

Coronavirus.- Un nou test genètic PCR creat a Espanya preveu realitzar 7.000 proves diàries

Un equip d'investigadors espanyols ha creat un test genètic capaç de diagnosticar possibles contagis per coronavirus en menys de tres hores. Es tracta d'una prova molecular realitzada mitjançant la tècnica PCR multiplex a temps real, amb la qual és possible detectar i amplificar la presència d'ARN viral, identificant amb una fiabilitat "molt elevada" els gens de la Covid-19 tant en pacients amb símptomes com asimptomàtics.
Laboratori de bioseguretat nivell 2 d'Ascires per a Covid-19
Laboratori de bioseguretat nivell 2 d'Ascires per a Covid-19
ASCIRES SISTEMAS GENÓMICOS
Laboratori de bioseguretat nivell 2 d'Ascires per a Covid-19

Aquesta anàlisi s'ha dissenyat per al seu enviament "massiu" als hospitals en forma de kit, la qual cosa permetrà el diagnòstic ràpid de més de 7.000 persones al dia i la detecció del virus en pacients asimptomàtics, avança el grup biomèdic Ascires en un comunicat.

La prova, ja a la disposició de les autoritats sanitàries, uneix l'alta sensibilitat de l'anàlisi genètica amb una disminució dels temps de processament. El seu disseny pretén facilitar l'ús i distribució: cada kit compta amb un joc de reactius, suficient per a dur a terme l'anàlisi en qualsevol hospital o laboratori de diagnòstic.

El seu desenvolupament s'ha completat en a penes tres setmanes per un equip d'experts d'Ascires Sistemes Genòmics, empresa amb seu a Paterna (València), amb el suport d'assessors científics deFundació QUAES. Compta amb l'aprovació del comité d'ètica de l'Hospital Clínic Universitari de València.

Per a la creació d'aquest test, la companyia ha dedicat un laboratori amb bioseguretat de nivell 2 equipat segons les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Està validat tècnicament amb mostres de casos positius i negatius facilitades pel seu servei de microbiologia i parasitologia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento