Comunitat Valenciana

1 de Maig.- CCOO PV i UGT PV convoquen un 'Dia del Treballador' virtual en defensa dels serveis públics

El confinament establit per l'estat d'alarma per a frenar la pandèmia de la Covid-19 oferirà una nova imatge del 'Dia del Treballador'. Les tradicionals manifestacions que cada 1 de Maig omplin els carrers se substituiran per la mobilització "virtual" a través del món online però no per açò menys reivindicativa.
Els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez (en imatge d'arxiu)
Els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez (en imatge d'arxiu)
EUROPA PRESS
Els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez (en imatge d'arxiu)

Potser que siga un primer de maig "rar" però és "igual o més rellevant que qualsevol any" davant els "reptes" als quals s'enfronten l'economia nacional i valenciana, davant els "efectes devastadors" com a conseqüència de la crisi provocada pel coronavirus, han subratllat els secretaris generals de CCOO PV, Arturo León, i UGT PV, Ismael Sáez, en roda de premsa telemàtica.

Precisament en aquest context, el pròxim 1 de Maig se celebrarà amb el lema 'Treballe i Servicis Públics. Un altre Model Social i Econòmic és necessari', en una jornada dedicada a tots els "treballadors de serveis essencials" que aquests dies estan "jugant-se la seua salut" per a garantir subministrament, proveïment i la prestació de serveis públics, han explicat els líders sindicals.

Davant dels "efectes devastadors" de la Covid-19 sobre la salut i l'economia de la Comunitat Valenciana, el secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha exposat els "enormes reptes" als quals caldrà fer front per a "protegir a les persones" i situar la regió valenciana "en les millors condicions d'eixida de la crisi".

En aquest sentit ha reivindicat l'"reforç" dels serveis públics de l'Estat de Benestar. "Si alguna cosa s'ha posat de manifest durant aquesta crisi ha sigut la tasca servicis essencials que segueixen donant cobertura", ha assegurat.

En la sanitat pública, "s'ha fet més visible la seua importància" pel que a més de reclamar una "important inversió" León ha exigit "continuar amb la reversió" dels departaments de salut, com ja es va fer amb el de la Ribera. Per al líder de CCOO PV "no cap la mercantiltzació de la salut" i encara estan "pendents" de revertir al públic els departaments de la Marina Alta, Torrevella i Manises.

També ha instat a "enfortir els serveis d'atenció a la dependència, heretats de governs que han fomentat iniciativa privada" i que amb la pandèmia de la Covid-19 han deixat "manques al descobert".

El secretari general de CCOO PV ha proposat que les empreses amb capacitat per a fabricar productes bàsics per a la sanitat i sectors estratègics "es resituen" i ha suggerit la "relocalització d'empreses".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento