Comunitat Valenciana

La pel·lícula valenciana 'Asamblea', d'Álex Montoya, s'estrena en Filmin

La pel·lícula 'Asamblea', òpera primera d'Álex Montoya, s'estrena en la plataforma Filmin, on estarà disponible a partir d'aquest 17 d'abril i durant un mes.
La pel·lícula valenciana 'Assemblea', d'Álex Montoya, s'estrena en Filmin
La pel·lícula valenciana 'Assemblea', d'Álex Montoya, s'estrena en Filmin
REMITIDA IVC
La pel·lícula valenciana 'Assemblea', d'Álex Montoya, s'estrena en Filmin

La cinta, que ha rebut una ajuda a la producció de l'Institut Valencià de Cultura, tenia previst l'estrena en les sales de cinema durant aquestes setmanes, però la situació d'emergència sanitària no ho ha fet possible i s'estrenarà en format digital.

De fet, segons va informar Filmin, la producció es converteix d'aquesta manera en la primera pel·lícula de ficció espanyola que, a causa de la Covid-19, ha decidit traslladar la seua estrena de les sales de cinema a una plataforma.

'Asamblea' és una producció de Kaishaku i Nakamura Films, productores de continguts radicades a València, des d'on aporten una visió local amb vocació global. L'obra, a més de la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura, compta amb la participació d'À Punt Mèdia, assenyala, per la seua banda, la Conselleria de Cultura.

Juli Disla i Jaume Pérez són els guionistes de la pel·lícula, que està basada en la seua obra teatral 'La gente', un text preciós i molt divertit sobre la dificultat de prendre decisions col·lectives de manera comunitària.

La pel·lícula està protagonitzada per Francesc Garrido, Cristina Plazas, Greta Fernández, Nacho Fresneda, Sergio Caballero, Jordi Aguilar, Lorena López, Marta Belenguer, Irene Anula, Abdelatif Hwidar, Maria Juan, Pablo Sánchez (vocalista del grup musical La Raíz), Jorge Silvestre i Juan Mandli.

HUMOR

L'acció transcorre en una última assemblea abans de l'estiu i Josep vol traure endavant, de totes totes, la proposta de text definitiu referent a un concert. Tots a l'una, respectant tant la pluralitat ideològica com el torn de paraula, si és possible. La clau està en els matisos. Es tracta, així doncs, d'una proposta que "posa en qüestió, amb humor, el concepte mateix de participació".

El seu director, Álex Montoya, és llicenciat superior en Arquitectura i cineasta autodidacta. Els seus treballs curts han obtingut més de 170 guardons i han sigut seleccionats en centenars de festivals nacionals i internacionals.

Destaca la nominació al Goya 2014 pel curtmetratge 'Lucas' i una menció especial al Festival de Sundance 2010 per 'Cómo conocí a tu padre'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento