Oltra: "L'Estatut diu clarament que el valencià és la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana"

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha recordat aquest divendres que "l'Estatut d'Autonomia diu clarament que el valencià és la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana" i estableix la cooficialitat amb el castellà.
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en roda de premsa després del ple del Consell.
La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, en roda de premsa després del ple del Consell.
GVA

"I eixa és la postura del Consell", ha subratllat en la roda de premsa després del ple setmanal, preguntada per les reunions d'associacions amb grups parlamentaris del Congrés per a plantejar el reconeixement legal de la unitat de la llengua catalana i pel fet que en una estiguera el diputat Joan Baldoví, també de Compromís.

Oltra ha negat que siga "contradictori" que un representant de la coalició participara en aquesta trobada, remarcant que no fa valoracions partidistes com a portaveu del Govern valencià.

Sí ha volgut llançar "una reflexió des del punt de vista democràtic", defenent que és una pràctica habitual i "de sana democràcia" que hi haja organitzacions que demanen reunions amb "tots els partits, siguen del signe que siguen, i exposen les seues peticions, reivindicacions o el que siga".

"En la vida és bo escoltar-se; sobretot, és bé escoltar allò que diu aquell amb el qual no estàs d'acord. Si un sols escolta al qui està d'acord, generem societats fracturades i polaritzades", ha asseverat.

La també coportaveu de Compromís ha sostingut així que "encara que sempre pots estar més o menys d'acord, l'escolta és la manera habitual de funcionar en democràcia".

En tot cas, ha posat l'accent que el Congrés i el Consell estan en àmbits diferents i en què la posició de la Generalitat està sempre subjecta a l'Estatut d'Autonomia. "Eixa és la postura, tot és compatible", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento