Comunitat Valenciana

Ribó defèn els canvis en Colón: "Es pot avançar cap a una ciutat tercermundista o cap a una europea"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defès aquest divendres els canvis que s'executaran en el carrer Colón -que passarà a tindre un únic carril per a vehicles privats i dos per a l'EMT- i ha assegurat que les crítiques "són normals" en aquest tipus de canvis. "A València hem d'avançar en aquesta direcció, es pot avançar cap a una ciutat tercermundista, o una ciutat europea, i nosaltres volem avançar en aquesta direcció", ha manifestat.
Calle Colón de València abans de la reordenació
Calle Colón de València abans de la reordenació
EUROPA PRESS
Calle Colón de València abans de la reordenació

En atenció als mitjans abans de presidir els actes commemoratius del 150 aniversari de la Policia Local, Ribó ha ironitzat sobre la proposta: "Estic segur que al principi es generarà un caos terrible, permeteu-me que dramatitze, però al cap d'una setmana la gent tornarà, perquè la circulació és com el flux dels líquids, que va pel millor camí possible, així que la gent reconduirà, i tindrem un carrer Colón molt més pacificat".

Així, ha assegurat que aquests canvis permetran que "la gent que no vaja a la zona no passe per allí", i que "els autobusos poden disminuir els seus temps i que els seus minuts d'arribada poden ser molt més exactes".

L'alcalde ha indicat que aquests canvis li pareixen "una idea estupenda", i ha explicat que "fa temps que la coneixia". Així, ha indicat que "aquest camí és un bon camí perquè millora molt les línies de l'EMT".

A més, ha recordat que en els pressupostos participatius, una de les propostes aprovades es referia a peatonalitzar el carrer Colón. "No podem arribar a tant, perquè ha de quedar una línia de cotxes particulars, ja que hi ha pàrquings i altres elements, però crec que sí és important que prioritzem el transport públic davant del privat", ha manifestat.

Per la seua banda, el vicealcalde i responsable municipal d'Ecologia Urbana, Emergència Climàtica i Transició Energètica, Sergio Campillo, ha assenyalat, com ha fet Ribó, que "tots els canvis de mobilitat generen opinions" i ho ha estimat "lògic" perquè "afecten el que han sigut costums".

Campillo, que s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local, preguntat també pels canvis en les línies de l'EMT i en el carrer Colón, ha llançat un "missatge de tranquil·litat" i ha destacat que peatonalitzacions i modificacions en el trànsit com les plantejades per la Regidoria de Mobilitat Sostenible i l'EMT "s'han fet abans en altres ciutats" i en altres punts de València, com l'entorn de la Llotja o de la Plaça de Manises, i s'han assumit.

"Açò no ho hem inventat nosaltres. S'ha fet en moltes ciutats abans i l'Ajuntament ha fet altres canvis de mobilitat importants en altres punts", ha dit, per la qual cosa ha subratllat que no suposa "res nou" i que respon a "aplicar un model de ciutat europea". Ha destacat que eixe model s'ha seguit en altres capitals espanyoles com Sevilla, Còrdova, Barcelona, Madrid o León i ha considerat que a València se'n va "amb retard".

El vicealcalde ha indicat que "el govern anterior -del PP- va aplicar polítiques en contra del sentit comú" ja que "quan tota Europa estava peatonalitzant i reduint l'espai del cotxe privat, ací se li estava donant major espai".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento