Comunitat Valenciana

El PP insisteix que el Botànic "s'ha convertit en el major enemic del valencià" amb la seua "imposició"

La portaveu d'Educació del PP a Les Corts, Beatriz Gascó, ha insistit que el Consell del Botànic "s'ha convertit en el major enemic del valencià" ja que "amb la imposició està generant un rebuig massiu de molta gent a la nostra llengua".

Gascó ha respost així les declaracions de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, en les quals acusa el PP d'instal·lar-se en la "reivindicació de la ignorància" en matèria de plurilingüisme.

En un comunicat, la diputada del PP ha assegurat que "ignorància és el què demostra el Consell quan fa cas omís als tribunals, quan segueixen obstinats a portar endavant una norma que saben que no es pot aplicar i que vulnera els drets dels estudiants i dels pares, als qui es prohibeix la llibertat d'elecció, i quan neguen a les zones castellà parlants els seus drets".

Gascó ha manifestat que "Oltra no només tracta d'atacar el PP amb les seues paraules, sinó que ataca tots els pares i centres educatius que estan en contra de la imposició que pretén el Botànic". "Per a Oltra la llibertat és només de boca i acaba quan va en contra de les seues idees. Les famílies i els docents tenen tot el dret a expressar-se. O és que a Oltra la llibertat d'expressió solament li pareix bé quan diputats de Compromís demanen la llibertat de polítics separatistes presos?", ha qüestionat.

Per açò, ha incidit: "Des del PP recolzem el valencià i prova d'açò són les dades que ho avalen. Durant el govern del PP el nombre d'alumnes va augmentar un 230%. El PP del que està en contra és de la imposició".

En tot cas, Gascó ha advertit que "el Botànic ja no enganya ningú" perquè tots saben "que l'aprenentatge de llengües i els resultats acadèmics els són igual" i aquesta llei "solament perseguia implantar un model únic i retallar la llibertat". De fet, ha agregat, "des que governa el Botànic els resultats acadèmics han empitjorat".

Al seu juí, "és una vergonya que Oltra no reconega els drets dels habitants de les zones castellanoparlants" i que no veja que "hi ha persones que puguen pensar de forma diferent a ella, per la qual cosa la vicepresidenta demostra el seu sectarisme i el desconeixement absolut d'una realitat plural d'aquesta terra".

"Mentre Bonig estén la mà per a aconseguir acords i evitar els atropellaments que va a provocar el pròxim curs l'aplicació de la llei de la imposició lingüística en Secundària, Batxillerat i FP, Oltra es dedica a atacar i insultar. Eixe és el seu tarannà democràtic. La llengua mai ha sigut motiu d'enfrontament en aquesta Comunitat fins que l'esquerra l'ha ideologitzada, usant-la com a instrument d'imposició i d'atropellament de la llibertat", ha incidit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento