Comunitat Valenciana

Puig apel·la a la "diversitat" de la societat catalana i defèn que "la normalització li va bé a la Comunitat Valenciana"

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defès aquest dilluns, abans de visitar Barcelona amb motiu dels premis de Foment del Treball, que "hi ha una oportunitat d'enteniment" amb Cat...
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
El president de la Generalitat, Ximo Puig.
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
El president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així ho ha manifestat, en declaracions als mitjans, preguntat per la seua assistència, aquest dilluns a la vesprada, a la XII Edició dels Premis Carles Ferrer Salat i Medalles d'Honor de Foment del Treball, l'organització empresarial de Catalunya.

Puig ha subratllat que el seu "missatge" és que pensa que hi ha "una oportunitat per a l'enteniment entre la resta d'Espanya i Catalunya", "dins de la Constitució" i "de l'Estatut", "però des d'una mirada oberta i des del diàleg".

El secretari general dels socialistes valencians ha sostingut que és "necessari retrobar eixos espais de trobada", ja que "l'alternativa de la confrontació de la ruptura és absolutament nefasta per al funcionament i la vida del país".

A més, ha incidit que "és molt important que el conjunt de Catalunya tinga la seua expressió en les institucions catalanes i també en eixe diàleg", que ha de produir-se "no només amb els independentistes sinó amb tota la societat catalana", la "diversitat de la qual és enorme". "Totes les mirades han de participar", ha recalcat.

En clau valenciana, ha afegit: "Nosaltres, en una situació de multilateralitat amb Catalunya, asseguts en espais multilaterals, tindríem un aliat en moltes qüestions que són comunes, començant pel finançament. Per tant, a nosaltres ens interessa la normalització".

En la mateixa línia, ha posat l'accent que "la democràcia és, sobretot, un estat de dret", però "al mateix temps no hi ha democràcia sense diàleg". Ha lamentat que la "visió pot ser en eixos moments polaritzada", amb "pols de la confrontació". En contraposició, ha mostrat la seua "esperança de trobada".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento