Concentració per a exigir la firma del Conveni Col·lectiu de les universitats i el "compliment dels compromisos"

Una concentració davant la Conselleria d'Educació, convocada pel Comité de l'Empresa de la Universitat de València (UV), ha reclamat aquest dimarts la firma definitiva del Conveni Col·lectiu del personal de les universitats públiques valencianes. Així mateix, en la protesta s'ha expressat el suport al professorat associat d'aquesta institució acadèmica.
Concentració per a exigir la firma del Conveni Col·lectiu de les universitats i el "compliment dels compromisos"
Concentració per a exigir la firma del Conveni Col·lectiu de les universitats i el "compliment dels compromisos"
ASSEMBLEA PDI ASSOCIAT UV

Amb aquesta acció, el col·lectiu pretén exigir la firma del conveni col·lectiu i, per tant, "el compliment dels compromisos".

El passat mes d'abril, les cinc universitats públiques valencianes i els sindicats CCOO-PV, UGT-PV, CSIF i SEP-CV, amb el suport de la Conselleria d'Educació -responsable en aquell moment de les competències d'ensenyament universitari, ara en mans de la Conselleria d'Universitat-, van aconseguir un preacord sobre el Conveni col·lectiu del personal laboral universitari.

Segons aquest document, les diferents figures laborals veuran incrementat el seu salari un 5,25 per cent respecte a la retribució màxima que tenia cada figura en cada universitat. Açò suposa que es fixaran uns mínims salarials comuns a totes les universitats públiques valencianes a partir dels sous més alts. Però l'acord definitiu encara no s'ha rubricat.

D'altra banda, el Comité d'empresa de la UV, a proposta de la Plataforma de Professorat Associat de la UV, ha denunciat "acomiadaments fraudulents" i "improcedents" de professorat associat mitjançant pràctiques "obscurantistes" dels departaments i amb l'aval dels seus servicis jurídics.

El comité ha presentat per registre d'entrada a rectorat una denúncia del que considera "acomiadaments improcedents" de professorat associat, a pesar a més "de les necessitats docents dels departaments" en els quals estaven, segons ha indicat la plataforma en un comunicat.

El procediment per a despedir-los ha sigut una "votació secreta dels membres del departament sobre la renovació particular de cada PDI associat", segons ha denunciat el col·lectiu, que considera que aquesta situació suposa "confabulacions, secretisme i lluita entre companys".

LA UV REITERA LA "NECESSITAT URGENT" DEL CONVENI

Per la seua banda, fonts de la Universitat de València han manifestat a Europa Press que la rectora, Mavi Mestre, "ha expressat en múltiples ocasions als representants de l'administració la necessitat urgent de firmar el conveni col·lectiu per a poder aplicar les millores que comporta".

En aquest sentit, des de la UV confien que es "complisca el compromís expressat" des de l'administració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento