Comunitat Valenciana

Procés.- Diputació de València defèn les ajudes a Escola i ACPV i Cs critica que "van per a la causa separatista"

L'equip de govern de la Diputació de València (PSPV i Compromís) ha defès aquest dimarts les subvencions a entitats culturals com Escola Valenciana o Acció Cultural del País València (ACPV), davant de les crítiques de Ciutadans (Cs) que els diners van destinats "per a la causa separatista de Catalunya".
Façana de la Diputació de València
Façana de la Diputació de València
DIVAL
Façana de la Diputació de València

En el ple d'octubre, la formació 'taronja' ha presentat una iniciativa, rebutjada per PSPV i Compromís, perquè "la corporació provincial no concedisca ajudes a "les associacions proindependentistes que posen en dubte la democràcia en el país i atempten contra els principis constitucionals".

"En l'últim mandat s'ha donat a aquestes entitats més d'un milió d'euros", ha denunciat la portaveu de Cs, Rocío Gil, per a titlar d'"inacceptable que els diners de tots els valencians es destinen a la causa separatista".

Cs també veu "vergonyós" que la vicepresidenta de la Diputació de València, Mª Josep Amigó (Compromís), "es manifeste juntament amb aquestes associacions en contra d'una sentència judicial", la del Tribunal Suprem contra els líders del 'procés' independentista.

En aquest context, Cs creu que "el PSOE segueix alineat amb Compromís per a subvencionar als qui volen trencar Espanya" i es pregunta "què ha de passar perquè els socialistes reaccionen i tornen al constitucionalisme". "El que estan fent ací és el mateix que es porta fent a Catalunya des de fa 15 anys", ha advertit el seu portaveu.

No obstant açò, l'equip de govern ha rebutjat la petició de Ciutadans, defenent que les ajudes es concedeixen "per criteris tècnics dins d'una concurrència competitiva, sense condicionants ideològics", informa la corporació en un comunicat.

REBUIG A LA VIOLÈNCIA

També sobre Catalunya, els sis grups -PSPV, PP, Compromís, Cs, Vox i La Vall ens Uneix- han firmat una declaració institucional, a semblança de la presentada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que rebutja els disturbis i actuacions violentes dels últims dies, així com "qualsevol moviment que coarte la llibertat i atempte contra la seguretat de les persones".

La Diputació de València dona el seu suport així als responsables , les institucions locals, el Govern i les forces i cossos de seguretat de l'Estat que "treballen per a garantir la seguretat dels seus veïns, en defensa de la Constitució i la democràcia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento