Comunitat Valenciana

Un total de 44 incendis forestals van afectar la província de València aquest estiu

  • Segons el Consorci Provincial de Bombers, van ser un 27% menys que en 2018.
  • L'organisme diu que el descens es deu a l'augment de la inversió en gestió forestal.
BOMBERS TREBALLANT EN UN INCENDI FORESTAL
BOMBERS TREBALLANT EN UN INCENDI FORESTAL
CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA
BOMBERS TREBALLANT EN UN INCENDI FORESTAL

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) han extingit aquest estiu 44 incendis forestals, davant dels 61 registrats en el mateix període de l'any 2018, la qual cosa suposa una reducció del 27%.

En aquest sentit, des de l'organisme vinculen aquest descens al fet que en els últims tres anys, la inversió en gestió forestal per part de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València supera els 4,4 milions d'euros, "la qual cosa ha repercutit en eixa reducció".

En concret, amb aquesta quantitat es financen programes i actuacions de conservació, manteniment i aprofitament forestal així com altres orientats a la prevenció d'incendis forestals.

"Els esforços en gestió forestal sostenible i prevenció d'incendis forestals de la Diputació i la Conselleria de Medi Ambient es veuen reflectits en aquesta disminució", apunta la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, en un comunicat. "La coordinació, la planificació territorial i l'aprofitament del territori són clau en la lluita contra els incendis", afig.

Durant la campanya estival contra incendis forestals, els bombers també han intervingut en més de 1.300 incendis de vegetació en les comarques de València.

El Consorci ha comptat en aquesta campanya amb més de 660 efectius per a lluitar contra el foc. Juntament amb ells, 27 brigades de Bombers Forestals, 56 brigades de prevenció de Diputació de València i mig centenar d'unitats de vehicles terrestres i mitjans aeris han participat en els desplegaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento