Comunitat Valenciana

El jutge encausa per delicte mediambiental dos directius de l'adjudicatària de Castor

  • També està acusada pel mateix delicte l'empresa, com a persona jurídica.
  • Eren "conscients de la potencial perillositat sísmica que la seua activitat podria implicar", segons la interlocutòria.
  • S'han arxivat les diligències per a altres deu investigats, tots ells funcionaris de l'Estat.

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Vinaròs ha dictat interlocutòria de procediment abreujat per un delicte de prevaricació mediambiental contra dos directius de l'empresa Escal UGS SL, adjudicatària del projecte Castor d'emmagatzematge de gas en la costa d'aquesta localitat castellonenca. El jutge ha adoptat la mateixa decisió respecte de la mercantil, com a persona jurídica, segons han informat fonts del TSJCV.

En canvi, ha arxivat les diligències per a altres deu investigats, funcionaris de l'Estat, en descartar que incorregueren en un delicte de prevaricació mediambiental durant la tramitació dels permisos per al funcionament del magatzem.

Així, el jutge instructor, en una interlocutòria datada aquest dimarts i que ha sigut notificada ja a les parts, relata que els dos responsables del projecte van acordar començar entre els dies 2 i 5 de setembre de l'any 2013 amb la fase d'injecció de gas en la planta "a cabal nominal", malgrat que eren "conscients de la potencial perillositat sísmica que la seua activitat podria implicar".

Eixa activitat en el gasoducte va provocar el 5 de setembre un augment de la sismicitat del que l'Observatori Sísmic de l'Ebre va alertar la companyia i als seus responsables quatre dies més tard.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento