Comunitat Valenciana

Dalmau es compromet a dur a terme una "regeneració més ràpida" en el barri del Cabanyal

  • El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat aquest dimecres el compromís del Consell per a dur a terme una regeneració "més ràpida" al barri del Cabanyal de València, ja que constitueix una "prioritat" per al Consell, que estudia "diverses fórmules" per a "impulsar" aquesta zona.
Reunió de Martínez dalmau i Galalrt pel Cabanyal
Reunió de Martínez dalmau i Galalrt pel Cabanyal
GVA
Reunió de Martínez dalmau i Galalrt pel Cabanyal

Així ho ha indicat Dalmau després de la reunió que ha mantingut amb el gerent del Pla Cabanyal-Canyameral, Vicent Gallart, en la qual han avaluat i marcat els nous objectius per al desenvolupament d'aquest planejament en aquesta legislatura. "Anem a destinar més recursos per a obtindre més i millors resultats", ha apuntat Dalmau, qui sosté que els efectes de la regeneració en el barri "han de visualitzar-se al més prompte possible".

Per a açò, ha plantejat el desenvolupament de diverses actuacions com la construcció en solars que van quedar buits després de l'enderrocament d'edificis i la rehabilitació de vivendes, amb l'objectiu d'"augmentar el parc públic de vivenda en el Cabanyal". "Hi ha molta gent que vol viure ací, fins i tot persones que es van veure obligades a anar-se'n i ara volen tornar", ha afegit.

El vicepresident segon ha assenyalat que ja s'ha demanat un estudi tècnic que analitza els solars en els quals es pot construir i les vivendes per a rehabilitar i s'ha referit també a la situació dels edificis de vivendes dels Blocs Portuaris, sobre la qual ha admès que es tracta d'un problema social molt important i tant la Generalitat com l'Ajuntament estan buscant la forma de "reactivar eixa actuació, resituar els veïns, analitzar com adquirir o permutar les propietats per a finalment derrocar el bloc i regenerar la zona".

Referent a açò, Gallart, en declaracions a Europa Press, ha indicat que en la trobada han tractat de veure com comencen a "encarrilar" la situació de Blocs Portuaris, on la solució no està "definida" mentre que sí que està definit el conflicte. Així, ha admès que pot haver-hi "diverses solucions" perquè hi ha diferent situacions familiars, personals i econòmiques.

"Com més puguem ajustar eixes solucions als interessos i a les situacions personals i familiars dels propietaris que hi ha ací, doncs més fàcil serà trobar una solució", ha dit Gallart, qui ha qualificat de "molt profitosa" la reunió, si bé ha admès que queda "molt per fer" i són necessàries moltes inversions per a posar en ús les propietats públiques.

Així, ha manifestat que tenen l'encàrrec de començar a treballar ràpidament amb els Blocs Portuaris, en els quals en principi es va oferir tres camins als amos: comprar-los les propietats, oferir-los permuta o reallotjar-los en un edifici construït.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento